Home ÉRDEKVÉDELMI HÍREK MAGYARORSZÁG KÖZELLENSÉG BANKJÁNAK MEGNEVEZÉSÉRŐL

VÉSZ TV

VÉSZ Rádió



Get the Flash Player to see this player.

time2online Extensions: Simple Video Flash Player Module

Partnereink

Hirdetés

Hirdetés

Bejelentkező űrlap



VÉSZ Akciók és Programok

március 2024
V H K SZ CS P SZ
25 26 27 28 29 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6

Névnap

Ma 2024. március 28., csütörtök, Gedeon és Johanna napja van. Holnap Auguszta napja lesz.

Jelen vannak

Oldalainkat 1233 vendég böngészi
MAGYARORSZÁG KÖZELLENSÉG BANKJÁNAK MEGNEVEZÉSÉRŐL PDF Nyomtatás E-mail
Olvasóink értékelése: / 0
ElégtelenKitűnő 
Írta: Éliás Ádám   
2009. december 07. hétfő, 00:00

N Y I L A T K O Z A T

MAGYARORSZÁG KÖZELLENSÉG BANKJÁNAK MEGNEVEZÉSÉRŐL

A nemzetközi és hazai pénzügyi körök által mesterségesen gerjesztett pénzügyi válság feloldhatatlan ütközést hozott egyfelől a pénzérdekeket, másfelől az emberi-morális érdekeket mindenek fölé helyező társadalmi erők között. A jogalkotó és végrehajtó politikai osztály nem akarta, a jogalkalmazó közhatalom nem tudta megoldani ezen érdekek sorrendjének egyértelműsítését, a kétféle érdekvilág értékorientált összhangját. Ezért az ütközés kikerülhetetlen: valamelyiküknek meg kell hátrálnia. A Vállalkozások Érdekvédelmi Szövetsége és a „VÉSZ után GYŐZ” Mozgalom, a társadalom magára hagyott, legveszélyeztetettebb rétegeinek önkéntes képviseletében, az egyre szaporodó árverezések és kilakoltatások miatt, 2009. július 17-én ultimátumban szólította fel a bankokat árverezési és kilakoltatási moratórium meghirdetésére a vis maior okok miatt (például a bankok egyoldalú szerződésmódosítása, vagy törlesztés-nehezítése miatt) fizetésképtelenné, vagy csökkent fizetésképességűvé vált adósok egyetlen otthonára vonatkozóan. Bejelentettük, hogy a moratóriumot nem hirdető bankokat feketelistán fogjuk megjelölni.
2009. július 29-én közzétettük a bankháború cselekvési tervét.
Azoknak a bankoknak a köréből, amelyek 2009. július 31-ig nem jelentették be nyilatkozatban a moratóriumot, a legjelentősebb 10 bank nevét feketelistán közzétettük 2009. szeptember elején.
Jeleztük, hogy a feketelistán szereplő bankok közül a szipolyozásban legkönyörtelenebb bankot társadalmi összefogással meg fogjuk semmisíteni.
Az ezt követő hetekben a feketelistán szereplő bankok közül egymás után adtak moratórium tartalmú nyilatkozatot a pénzintézetek, amelyek így lekerültek a feketelistáról. A feketelista változásairól folyamatosan tájékoztattuk a közvéleményt.
Legutóbb, november végére az OTP Jelzálogbank és az ERSTE Bank is moratórium tartalmú nyilatkozatot adott, ezért ezek a bankok is lekerültek a feketelistáról.
A mai nappal négy bank maradt a feketelistán: az AXA Bank, a CIB Bank, az FHB Bank és a RAIFFEISEN Bank.
E bankok magatartásának, üzletpolitikájának megfigyelése, vizsgálata alapján

A RAIFFEISEN BANKOT MAGYARORSZÁG KÖZELLENSÉG BANKJÁNAK NYILVÁNÍTJUK.
Gőgös, arrogáns, mindenféle párbeszédre képtelen ügykezelés, az ügyfelek félrevezetése és emberi mivoltuknak, s érdekeiknek semmibevétele, gátlástalan szipolyozás, mértéktelen haszonlesés, a Kormány által a 12/2003. sz. rendelettel nyitott jogi kiskapukkal történő cinikus visszaélés és könyörtelenség jellemzi a RAIFFEISEN Bank magatartását.
Mivel annyi család egyetlen otthonát elárvereztette, s annyi családot kilakoltatott,
A RAIFFEISEN BANKOT KILAKOLTATJUK MAGYARORSZÁGRÓL.
Nincs többé keresnivalója hazánkban!
Felhívjuk a társadalmat: se a lakosság, se a gazdasági társaságok, se az állam ne legyen üzleti partnere a RAIFFEISEN Banknak ebben az embertelen, minden morális értéket megcsúfoló tevékenységében.
Társadalmi összefogással semmisítsük meg a RAIFFEISEN Bank működését, örök figyelmeztetésül a nemzetközi pénzhatalomnak: mit lehet és mit nem lehet csinálni Magyarországon. Ha valaki rabolni, szipolyozni jön hazánkba, nem lehet maradása. Ha viszont barátsággal, igazi jogtisztelettel, s a magyar nép érdekeinek figyelembevételével jön és akar tevékenykedni, barátságot, biztonságot, tevékenységi és üzleti lehetőségeket kap, s bizonyos lehet abban is, hogy a haszna is meglesz.
Lehet, hogy két hét alatt, lehet, hogy két hónap alatt, legkésőbb egy év leforgása alatt le fog zajlani a RAIFFEISEN Bank működésének megsemmisítése. Mindenki időben vegye ki a pénzét a RAIFFEISEN Bankból! Állandósuló akciókkal fogjuk lebénítani a működését.
Egyértelműen rögzítjük, hogy ez a fellépés kizárólag a RAIFFEISEN Bank ellen irányul. Reméljük, a többi három még feketelistán lévő bank moratóriumot hirdet, s az összes bank és hitelvállalkozás megérti, hogy semmilyen körülmények között sem helyezkedhet szembe az emberi-morális értékekkel és érdekekkel, s annak a népnek létérdekeivel, amelynek körében hasznot húzva tevékenykedik.

Budapest, 2009. december 7.
Éliás Ádám, a VÉSZ és a Mozgalom elnöke