Home A VÉSZ Barátai - FEHÉR Lista Feketelista változás 5 - A Budapest Bank lekerül a feketelistáról

VÉSZ TV

VÉSZ RádióGet the Flash Player to see this player.

time2online Extensions: Simple Video Flash Player Module

Partnereink

Hirdetés

Hirdetés

Bejelentkező űrlapVÉSZ Akciók és Programok

július 2024
V H K SZ CS P SZ
30 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3

Névnap

Ma 2024. július 24., szerda, Kinga és Kincső napja van. Holnap Kristóf és Jakab napja lesz.

Jelen vannak

Oldalainkat 1153 vendég böngészi
Feketelista változás 5 - A Budapest Bank lekerül a feketelistáról PDF Nyomtatás E-mail
Olvasóink értékelése: / 2
ElégtelenKitűnő 
Írta: Éliás Ádám   
2009. november 17. kedd, 00:00

A BUDAPEST BANK LEKERÜL A FEKETELISTÁRÓL
KÖVETELJÜK A TELJES ELJÁRÁS AZONNALI VISSZAHELYEZÉSÉT A BÍRÓSÁGOK HATÁSKÖRÉBE!

A Budapest Bank Mozgalmunkhoz eljuttatott cégszerű nyilatkozata alapján, amelynek tartalma összhangban van az árverezési és kilakoltatási moratórium követelményével, a bankok egyoldalú szerződésmódosítása vagy más vis maior ok miatt fizetésképtelenné, vagy csökkent fizetésképességűvé vált, de együttműködési készséget tanúsító adósok egyetlen otthonára vonatkozóan,

A BUDAPEST BANK 2009. NOVEMBER 16-TÓL LEKERÜLT A BANKOK FEKETELISTÁJÁRÓL.

Ezzel a feketelistán lévő bankok 50%-a (tízből öt) teljesítette a moratórium társadalmi követelését.

Változatlanul követeljük a feketelistán megmaradt bankoktól és hitelvállalkozásoktól az árverezési és kilakoltatási moratóriumot, a pénzintézetek egyoldalú szerződésmódosítása vagy más vis maior ok miatt fizetésképtelenné, vagy csökkent fizetésképességűvé vált, de együttműködési készséget bizonyító adósok egyetlen otthonára vonatkozóan.

A feketelistán maradt bankok:
AXA Bank,
CIB Bank,
ERSTE Bank,
FHB Bank,
Raiffeisen Bank.

A feketelistán maradt hitelvállalkozások:
Argenta Zrt.,
Credit House Zrt.,
Creditexpress Zrt.,
Intrum Justitia Zrt.,
Korona Kredit Zrt.,
Lánchíd Hitel Zrt.,
Magyar Ingatlanhitel Zrt.
Pesti Hitel Zrt.,
Vin-Faktor Zrt.

Megállapítható, hogy a hitelvállalkozások többsége rá se hederít a moratórium társadalmi követelésére. Úgy látszik, nem veszik észre gőgjükben, hogy vesztükbe rohannak. Különösen figyelmeztetjük a Magyar Ingatlanhitel Zrt.-t, amely előre megfontolt szándékkal és különös kegyetlenséggel akarja tönkretenni a bajba jutott családokat. Ezzel persze a hitelvállalkozások között nincs egyedül. Ha ők kilakoltatják az embereket, Mozgalmunk őket fogja kilakoltatni. Hóhérnak hóhér sorsa jut. Ha azt hiszik, hogy tréfálunk, magukra vessenek.

AZOKNÁL A BANKOKNÁL ÉS HITELVÁLLALKOZÁSOKNÁL, AMELYEKKEL SZEMBEN AKCIÓINK MEGKEZDŐDNEK, VISSZAFORDÍTHATATLAN FOLYAMATOK FOGNAK BEINDULNI.

Újra figyelmeztetjük a végrehajtókat is: semmiféle törvény nem fogja tudni őket megvédeni, ha az emberek sanyargatására törnek, s a jogos harag kitör a társadalomból.

Újra felhívjuk a Kormány figyelmét: a társadalmi békével játszik, ha azt hiszi, hogy a végrehajtási eljárás bírósági hatáskör alóli kivonását fenntarthatja, s ezzel nyitva tarthatja az utat a pénzintézetek jogellenes magatartásához. Kétségtelenül érzékelhetőek a pénzintézetek magatartásának pozitív változására utaló előjelek. A helyzetet azonban megoldani, és a krízis újrateremtődését megakadályozni csak jogi eszközökkel lehet. Ennek pedig sarkallatos pontja, amit régóta, újra és újra teljes erővel követelünk: a 12/2003. (I.30.) számú kormányrendelet megsemmisítését, és a teljes eljárás visszahelyezését a bíróságok hatáskörébe, s ezzel összefüggésben a Ptk. 257.§. és 258.§. értelemszerű megváltoztatását.

Budapest, 2009. november 17.

Éliás Ádám elnök