Home VÉSZ INFÓPORTÁL - VÉSZ KÖZLEMÉNYEK A VÉSZ aktivistái 2011. június 22-én három akciót hajtottak végre.

VÉSZ TV

VÉSZ Rádió



Get the Flash Player to see this player.

time2online Extensions: Simple Video Flash Player Module

Partnereink

Hirdetés

Hirdetés

Bejelentkező űrlap



VÉSZ Akciók és Programok

április 2024
V H K SZ CS P SZ
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4

Névnap

Ma 2024. április 19., péntek, Emma napja van. Holnap Tivadar napja lesz.

Jelen vannak

Oldalainkat 406 vendég böngészi
A VÉSZ aktivistái 2011. június 22-én három akciót hajtottak végre. PDF Nyomtatás E-mail
Olvasóink értékelése: / 0
ElégtelenKitűnő 
Írta: VÉSZ Akcióparancsnokság   
2011. június 23. csütörtök, 11:13
  1. A TESCO Global Zrt., három áruházának kivitelezésével kapcsolatban, a hajdúböszörményi, a tiszafüredi és az abonyi áruházak építésénél, nem fizette ki teljeskörűen a pótmunkákat, s ezzel veszélybe sodorta a VÉSZ hét tagszervezetét, köztük a fővállalkozót is. A decemberben lezajlott figyelmeztető akciók után megindultak az elszámolással kapcsolatos tárgyalások, azonban a TESCO mondvacsinált újabb és újabb követelései miatt megszakadtak, annak ellenére, hogy mind a VÉSZ, mind az érintett fővállalkozó elfogadta, hogy a TESCO által kijelölt szakértő véleménye alapján történjen az elszámolás.
    A VÉSZ 2011. június 22-én délelőtt blokád alá helyezte a TESCO herceghalmi logisztikai központját. A blokád megkezdése után kb. egy órával Dr. Udvardy György, a TESCO vezérigazgatóság jogi főosztályvezetője tárgyalást kért. A tárgyaláson a VÉSZ elnöke és az érintett cég ügyvezetője vett részt. A tárgyalás alatt a rendőrség kérésére a VÉSZ egy-egy irányban megnyitotta a blokádot a kamionforgalom előtt. A rövid tárgyaláson megegyezés született, ami után a VÉSZ teljesen megszüntette a blokádot.
    A megegyezés végrehajtásáról tájékoztatni fogjuk a sajtót.

  2. A CIB Bank Zrt. nem fizette ki a balatonlellei Yachtklub Hotel értékesítésében döntő szerepet játszott ATA Ingatlan Kft. és az épületbútorozást kivitelező GEPPETTO Bt. munkáját. Az utóbbira nézve megállapodás született a VÉSZ fellépése nyomán, s először a CIB levélben vállalta az ATA Kft. kifizetését is. Egy héttel később ezt a levelét homlokegyenest ellenkező tartalommal megváltoztatta. Mindkét cég számára végveszélyt jelentett a CIB magatartása. A CIB jogi trükközésének részletei honlapunk közleményeiben megtalálhatóak ITT és ITT.
    A VÉSZ aktivistái 2011. június 22-én ügyintézési akciót hajtottak végre a CIB vezérigazgatóságánál található bankfiókban. Ennek során minden aktivista ügyintézési számot szakított le a sorszámkiadó automatánál, s várakoztak az ügyintézésre.
    A CIB Bank valótlanságokat és rágalmazást tartalmazó sajtónyilatkozatot adott ki, amely szerint a VÉSZ „bankrablási kísérletet” hajtott végre.
    A VÉSZ felszólítja a CIB Bankot, hogy minden felvételt bocsásson a sajtó rendelkezésére az akció első percétől az utolsóig. Biztosak vagyunk abban, hogy a vezérigazgatósági bankfiók alaposan be van kamerázva. Kérjük, hogy a sajtó érdeklődő munkatársai követeljék a felvételek megtekinthetését. Ezek a felvételek bizonyítják, hogy a CIB, hivatalos nyilatkozatában, rágalmazó valótlanságokat állít. Ugyanis az aktivisták egyetlen hangos, vagy illetlen szó nélkül, nyugodtan és fegyelmezetten vártak az ügyintézésre. Semmilyen atrocitás, rendbontás nem történt. Az aktivisták (van még néhány ezer) fel vannak készülve a számlanyitás és –zárás, hitelszerződés és devizaügyletek ügyintézésére.
    Amennyiben a CIB nem hajlandó a sajtó rendelkezésére bocsátani a felvételeket, megfontoljuk, hogy peres úton kényszerítjük ki a felvételek nyilvánosságra hozását. Mert ha a CIB nyilvánosan rágalmaz bennünket, akkor tegye nyilvánossá a felvételeket is.
    A kiérkező rendőrök a VÉSZ elnökét igazoltatták, s azt követően is a helyszínen tartották, amikor a bankfiók bezárt, s az aktivisták elhagyták a helyszínt. A rendőrök főnöke, egy rendőrtiszt, azt követően, hogy tájékozódott az eseményekről, szó szerint a következőt mondta a VÉSZ elnökének: „Éliás úr, semmilyen, intézkedésre okot adó cselekményt nem láttam, a matricák kiragasztásáért viszont lehet, hogy eljárás fog indulni.”
    Felszólítjuk a CIB Bankot, hogy ne elmés rágalmazásokon és jogvitának álcázott trükközéseken törje a fejét, hanem vegye végre tudomásul, amit mindenkinek tudomásul kell vennie előbb-utóbb: nem lehet a magyar társadalommal és benne a kis- és középvállalkozásokkal bármit megtenni! Kövesse a Raiffeisen Bank példáját, amelynek új vezetése ezt már megértette. (Közös közlemény ITT)
    A VÉSZ egyre nagyobb mértékben, sűrűséggel, és országos szinten folytatni fogja a CIB Bank fiókjaiban az ügyintézési akciókat, amíg a CIB Bank meg nem tanulja, mit lehet ebben az országban tenni, és mit nem.

  3. A BUDAN Kft. és a körülötte lévő személyek, Danny Bercovich vezetésével, nem fizették ki a Narancsliget Lakópark (Budapest, XIII. Reitter u. – Szegedi út sarok) kertépítészeti kivitelezőjét. Számos kísérlet történt az ügy békés megoldására, Danny Bercovichék azonban még a kapcsolatfelvételtől is elzárkóztak, nemhogy a korrekt, jogszerű megoldástól.
    A VÉSZ aktivistái 2011. június 22-én jelképes, bűnjel-lefoglalási akciót hajtottak végre a Narancsliget Lakóparknál. A lakókkal történt beszélgetés során kiderült, hogy Danny Bercovich és csapata a lakókat is becsapta, súlyos hátrányokat okozva. A kiérkező rendőrök azt kérték, hogy a lefoglalt anyagok deponálásának helyszínét közölje az érdekelt cég. Ez meg is történt.
    A VÉSZ figyelmezteti Danny Bercovichot és körét, hogy azonnal kezdjék meg minden irányban, az érintett XV Viapark Kft., de a lakóközösség felé is, a korrekt, jogszerű elszámolást. Ellenkező esetben a következő akció a közvetlen érdekeltségeikkel összefüggésben fog zajlani.

2011. június 23.

VÉSZ Elnökség