Home ÉRDEKVÉDELMI HÍREK FÉLPÁLYÁS ÚTLEZÁRÁS BEJELENTÉSE A LIDL SZÉKESFEHÉRVÁRI LOGISZTIKAI KÖZPONTJÁNAK MEGKÖZELÍTÉSI ÚTJAIRA - A LIDL-blokád útlezárás kilencedik napja

VÉSZ TV

VÉSZ Rádió



Get the Flash Player to see this player.

time2online Extensions: Simple Video Flash Player Module

Partnereink

Hirdetés

Hirdetés

Bejelentkező űrlap



VÉSZ Akciók és Programok

április 2024
V H K SZ CS P SZ
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4

Névnap

Ma 2024. április 16., kedd, Csongor napja van. Holnap Rudolf napja lesz.

Jelen vannak

Oldalainkat 250 vendég böngészi
FÉLPÁLYÁS ÚTLEZÁRÁS BEJELENTÉSE A LIDL SZÉKESFEHÉRVÁRI LOGISZTIKAI KÖZPONTJÁNAK MEGKÖZELÍTÉSI ÚTJAIRA - A LIDL-blokád útlezárás kilencedik napja PDF Nyomtatás E-mail
Olvasóink értékelése: / 0
ElégtelenKitűnő 
Írta: Éliás Ádám   
2011. november 30. szerda, 00:00

 

Lajkó Gábor úr, a LIDL egyik vezetője, újabb ötlettel állt elő a LIDL áruházát megépítő, de a LIDL által megsemmisülésre ítélt cégek helyzetének „megoldására”. Felhívta az egyik érintett cégvezetőt, azzal a javaslattal, hogy a VÉSZ hagyja abba a LIDL elleni fellépést, cserébe majd munkát kapnak további beruházásokon, például sütödék építésén. E munkákhoz kapcsolódva pedig kompenzálni fogja a LIDL az érintett cégeknek az áruház építésével összefüggésben keletkezett veszteségeit.

Ezek szerint mégiscsak van keret a „kompenzációra”, akár kétes módon is?
Ezek szerint mégsem fenyeget a „kétszeres kifizetés” állandóan ismételgetett veszélye?
Ezek szerint mégiscsak jogos a kisemmizett cégek követelése?

A LIDL vezetősége tisztában volt a GROPIUS rosszhiszemű, szerződésszegő magatartásával. A VÉSZ elnöke jelen volt azon a tárgyaláson, amelyen Csáktornyai Gyula, a GROPIUS vezérigazgatója már meg sem jelent. A LIDL vezetői ekkor már, amikor késő volt, kikeltek Csáktornyai viselt dolgai ellen, jogi fellépést fontolgattak, de Lajkó úr minden felvetésre feltűnő buzgalommal vette védelmébe a GROPIUS vezérigazgatóját. Nem tudjuk, feltették-e a LIDL vezetői azóta a kérdést: vajon miért?

A VÉSZ elnöke megtette a Szigetszentmiklósi Rendőrkapitányságon a bejelentést a LIDL áruházak elleni bombatámadásokra vonatkozó provokációval kapcsolatban. A rendőrkapitány úr kifejezett kérésére a VÉSZ elnöke tájékoztatta az ügyről Dr. Gyalog Balázs ügyvéd úron, a LIDL Bt. jogi képviselőjén keresztül a LIDL vezetőit. Kérte a vásárlók biztonsága érdekében a szükséges lépések megtételét, amíg a veszély elmúlik, s erre vonatkozóan felajánlotta a VÉSZ országos aktivista hálózatának segítségét is.

A VÉSZ hivatalosan bejelentette a Székesfehérvári Rendőrkapitányságon a LIDL székesfehérvári Logisztikai Központjának megközelítési útjaira meghirdetett félpályás útlezárást.

További nappali és éjszakai akciók állnak előkészítés alatt a következő időszakra.

A LIDL-blokád útlezárás kilencedik napja a drámai fesztültség hangulatában telt el. Egyre inkább robbanásveszélyes az aktivisták lelkiállapota. De nemcsak az aktivistáké: tömegével kapjuk a harcias, szolidáris nyilatkozatokat, amelyek arról szólnak, hogy ezt egy néppel nem lehet megtenni.

Budapest, 2011. november 30. - VÉSZ Akcióparancsnokság