Home ÉRDEKVÉDELMI HÍREK CSELEKVŐ SZOLIDARITÁST! - A LIDL-blokád útlezárás tizenharmadik és tizennegyedik napja

VÉSZ TV

VÉSZ Rádió



Get the Flash Player to see this player.

time2online Extensions: Simple Video Flash Player Module

Partnereink

Hirdetés

Hirdetés

Bejelentkező űrlap



VÉSZ Akciók és Programok

március 2024
V H K SZ CS P SZ
25 26 27 28 29 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6

Névnap

Ma 2024. március 28., csütörtök, Gedeon és Johanna napja van. Holnap Auguszta napja lesz.

Jelen vannak

Oldalainkat 1446 vendég böngészi
CSELEKVŐ SZOLIDARITÁST! - A LIDL-blokád útlezárás tizenharmadik és tizennegyedik napja PDF Nyomtatás E-mail
Olvasóink értékelése: / 0
ElégtelenKitűnő 
Írta: Éliás Ádám   
2011. december 06. kedd, 00:00

 

Szolidáris nyilatkozatokkal árasztanak el minket az emberek a LIDL elleni küzdelmünkben, de nehezen találják a módját annak, hogy cselekvéssel segítsenek.

Pedig ebben a harcban nem csak az dől el, hogy mi lesz hat kisemmizett cég sorsa, amelyek megépítettek egy áruházat, s munkájukért egyetlen fillért sem kaptak. Nem is csak a hátterükben élő közel száz család egzisztenciája forog kockán. És nem is csupán a kis- és középvállalkozások túlélése, vagy magának a VÉSZ-nek az érdekvédelmi hatékonysága az igazi tétje ennek a küzdelemnek, hanem az, hogy mit lehet a magyar táradalommal megtenni. Eltűri-e vajon, hogy egy olyan multi élősködjön rajta, amelyik tönkreteszi a neki építő vállalkozásokat, tönkreteszi a termelőket, s rafináltan manipulálja a nála vásárlókat.
A társadalom ezt a közös érdeket kezdi belátni. Az egyik LIDL-csúcsvezető az egyik helyszíni rendőri vezetőnek elmondta, hogy a vásárlók száma és a vásárlási érték az utóbbi napokban érezhető mértékben elkezdett esni a LIDL áruházakban.
Azt is meg kell mondanunk, hogy a rendőrök, amikor magánszemélyként nyilatkoznak meg, teljes megértést tanúsítanak küzdelmünk iránt.

December 5-én, hétfőn reggel 8 órakor beállítottuk a székesfehérvári LIDL Logisztikai Központ megközelítési útjainál a félpályás útlezárást.

Ugyanaznap délben végrehajtottuk a szigetszentmiklósi LIDL Logisztikától induló útlezárás átrendezését. Ez az átrendezés az útlezárás több mint 1 kilométeres távolságát állandósította a LIDL bejáratától.

A kérdés az, hogy a pénzhatalom és az igazság, az emberi szolidaritás ütközetéből melyik kerül ki győztesen. A hat érintett cég és a VÉSZ velük szolidáris sok tagja, amely vállalkozások mindennapi munkájukból élnek, feladataik között egyensúlyozva biztosítják kapacitásukat munkájukhoz, ugyanakkor a megfelelő erőt a LIDL elleni küzdelemhez.

A harcunkat töretlen erővel folytatjuk és fokozzuk.

Budapest, 2011. december 6.- VÉSZ Akcióparancsnokság