Home VÉSZ INFÓPORTÁL - VÉSZ KÖZLEMÉNYEK PANCSER-PROVOKÁCIÓ A VÉSZ ELLEN - KIEGÉSZÍTVE

VÉSZ TV

VÉSZ RádióGet the Flash Player to see this player.

time2online Extensions: Simple Video Flash Player Module

Partnereink

Hirdetés

Hirdetés

Bejelentkező űrlapVÉSZ Akciók és Programok

február 2024
V H K SZ CS P SZ
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 1 2

Névnap

Ma 2024. február 29., csütörtök, napja van. Holnap Albin napja lesz.

Jelen vannak

Oldalainkat 321 vendég böngészi
PANCSER-PROVOKÁCIÓ A VÉSZ ELLEN - KIEGÉSZÍTVE PDF Nyomtatás E-mail
Olvasóink értékelése: / 4
ElégtelenKitűnő 
Írta: Éliás Ádám elnök   
2013. január 30. szerda, 16:08

Zajlik az élet. Sokan nem tudnak belenyugodni sikereinkbe, abba, hogy minden nehézség ellenére stabilan működünk, s nem sajnálják a fáradságot, hogy szórakoztató provokációkat rendezzenek.

Január elején jelentkezett egy személy, aki B. Kálmánnak mondta magát, s közölte: be akar lépni a Szövetségbe. Elmondtam a feltételeket, amelyeket elfogadott.

Előadta, hogy bizonyos R. Gyula által vezetett cég tartozik neki, illetve a B. Kft.-nek, amelyben ő csak csendes társként van jelen, s testvére vezeti. Kérte a VÉSZ segítségét. Megadta R. Gyula telefonszámát.
Rögtön felhívtam R.-t, s megbeszéltük, hogy hármasban találkozunk az ügy megoldása érdekében.
Pár napon belül találkoztam a magát R. Gyulaként bemutató személlyel. B. Kálmán a találkozó előtt közölte, hogy lerobbant az autója, ezért nem tud jönni.
R. „saját személyes támogatásom”-ként át akart adni 300.000,- forintot, annak fejében, hogy őt semmilyen formában ne támadja meg a Szövetség. Ezt visszautasítottam, mondván, hogy R. belépésének, és a VÉSZ részéről történő támogatásának az a feltétele, hogy korrekt módon rendezze le a B. Kft. ügyét. Ezt követően is a támogatás elfogadása csak számla ellenében lehetséges. Személyes „támogatásomról” pedig szó sem lehet.
R. elmondta, hogy nagy cégeket akar hozni a Szövetségbe, akiknek „milliárdos ügyeik” vannak. Közöltem, hogy mindenféle együttműködés csak azután lehetséges, ha a B. Kft. jogos követelését kifizették.
R. azt mondta, hogy ő már nincs benne az adós cégben, ott már mások döntenek. Kértem, adja meg azok nevét, elérhetőségét. Azt válaszolta, hogy utánanéz, s újra jelentkezik.

Az újabb találkozó előtt B. felhívott. Közölte, hogy családi veszekedés történt, mert az adós cégtől felhívták a testvérét, s megfenyegették, mert a VÉSZ-hez mertek fordulni.
Kérte B., hogy semmit ne tegyen a VÉSZ, visszavonja érdekvédelmi meghatalmazását, mert nem akar családi viszályt. Tudomásul vettem, hiszen a VÉSZ tagja ura marad saját ügyének, a Szövetség az általa kért módon támogatja az ügyét.
A R.-rel történt újabb találkozó során R. megismételte az együttműködésre irányuló kéréseit. Támogatni akar engem, nem a VÉSZ-t, s nem kér számlát. Megismételtem, hogy itt csak a VÉSZ támogatásáról lehet szó, s hogy számla nélkül semmilyen pénzmozgás nem lehetséges a Szövetségben.
B. bejelentéséről addig nem akartam R.-t, mint ellenérdekű felet tájékoztatni, amíg B. írásban nem közli. Ezért több alkalommal kértem B.-t, hogy a VÉSZ leállítására vonatkozó döntését írásban közölje. Ezt azonban nem tette meg.

A R.-rel történt második találkozót követő VÉSZ elnökségi ülésen, amikor tehát már B. kérte a VÉSZ visszalépését, részletesen tájékoztattam a VÉSZ Elnökségét az esetről és állásfoglalást kértem arra vonatkozóan, hogy ebben a helyzetben, amikor az eredeti tag visszalép, az ellenérdekű fél pedig együtt akar működni a VÉSZ-szel, mi legyen a válaszunk.
Az Elnökség egyhangú határozatban úgy döntött, hogy mivel a tag visszalépett, R. Gyulának pedig már nincs pozíciója az adós cégben, ezért lehetséges az együttműködés, és – szabályos feltételek mellett – elfogadhatjuk a támogatást.
Egyidejűleg szóban és levélben is megkértem Dohán Gergely elnökhelyettest, hogy jöjjön el velem a R.-rel történő tárgyalásra, amikor a támogatás összegét R. befizeti, nehogy bármilyen szabálytalanság gyanúja fölvetődjön.
A találkozóra megbeszélt napon R. Gyula mobiljáról a következő SMS üzenet érkezett a mobilszámomra: „Váratlan családi problémák miatt éjjel haza kellett utaznom. Hétfőn keresem.” Éppen Dohán Gergely elnökhelyettessel tárgyaltunk, amikor ez az SMS megérkezett.
Ezt követően sem B., sem R. nem jelentkezett.

Mindezek után egy zug-honlapon közölt „tudósítás”-ból kiderült, hogy az egész megrendezett provokáció volt, személyes lejáratásom érdekében.

Köszönet a pancser-provokáció szervezőinek, mert önszántukból, fáradságos munkával, s jelentős költséggel bebizonyították, hogy
- engem nem lehet megvesztegetni,
- nem lehet rávenni, hogy számla nélkül, feketén fizessenek be a VÉSZ-be,
- nem lehet rávenni, hogy élő ügyben egy tag ellenérdekű partnere külön együttműködést alakítson ki a VÉSZ-szel,
- a VÉSZ kollektív vezetését komolyan veszem, hiszen az eseményekkel egyidejűleg elnökségi állásfoglalást kértem az Elnökség tagjaitól erre az igen ritka esetre, amikor a tag visszamondja a VÉSZ fellépését, az ellenérdekű fél pedig együtt akar működni a Szövetséggel,
- végül a szabályszerűségért, és annak látszatáért is megszerveztem, hogy Dohán Gergely elnökhelyettessel együtt menjünk a R. Gyulával történő megbeszélésre, amit R. az idézett SMS-ben lemondott.

A becsülettel szemben a legrafináltabb, leggonoszabb provokáció is összeomlik.

Mindenesetre nagyon hízelgő, hogy a VÉSZ-től annyira tartanak ellenségei, hogy nem sajnálják a rengeteg időt, erőt, fáradságot a provokálására.

Időközben kiderült, hogy a magát B. Kálmán-nak kiadó személy csalást követett el, mert B. Kálmán valóságos személy, a B. Kft. valóságos cég, de az a személy, aki provokátorként B. Kálmánnak adta ki magát, nem azonos B. Kálmánnal, és semmi köze a B. Kft—hez, amelynek – a valóságos ügyvezető közlése szerint – semmilyen kintlévősége nincs. Ezért a B. család – több bűncselekmény elkövetése miatt – feljelentést fog tenni a nevük alatt, s a képviseletükben csalással, hamisan fellépő személy ellen. Magam a személyleírásokat meg tudom adni, de e személyek nem egészen ismeretlenek, mert a provokációt szervező személy neve, címe, elérhetőségei ismertek, s neki – tanúként - a rendőrségnek, majd a bíróságnak közölnie kell a két csaló provokátor személyi adatait.

A VÉSZ módszere a nyilvánosság. Eddig is felajánlottuk, s most megismételjük: minden igazságra kíváncsi érdeklődőt, a sajtót és bárki mást teljes részletességgel tájékoztatjuk azokról az ügyekről, amelyekkel kapcsolatban „valamit hallottak” a VÉSZ-ről, vagy konkrét rágalmakat terjesztenek rólunk. Kérjük, jelentkezzenek, akiket érdekel az igazság ezekben az ügyekben.

Tudom, hogy a társadalomnak elege van abból a mocskos, provokatív stílusból, ami bőven ömlik a közéletben, csupán szemelvényként írtam le ezt a kis epizódot, hogy minden kedves érdeklődő láthassa: Szövetségünket sem kerülik el az ilyesfajta provokációk.

Hamarosan közzé tesszük a beszámolót 2012. évi tevékenységünkről, amely során – a VÉSZ történetében először – enyhe túlsúlyba kerültek a sikeres fellépések, mind általános, mind konkrét érdekvédelmi tevékenységünkben. Ezt érezzük fontosnak, s ennek érdekében rezzenéstelenül folytatjuk küzdelmünket.

KIEGÉSZÍTÉS

Tudomásomra jutott, hogy az üggyel kapcsolatos megbeszélésekről, telefonbeszélgetésekről illegális felvételeket készítettek, s azokat illegálisan nyilvánosságra hozták.
A felvételek érzékelhetően manipuláltak, megvágottak, s még így is azt bizonyítják, hogy a személyes céljaimra felajánlott pénzt visszautasítottam, a fekete befizetést elutasítottam, s addig semmilyen együttműködést nem engedtem az ellenérdekű féllel, amíg a tagszervezettel szembeni adósságát nem rendezte.

Ki kell térnem ennek az Orosz Ferenc volt érdekvédelmi titkár szervezésében, az általa illegálisan birtokolt honlapon szervezett rágalomhadjáratnak az előzményeire. Ezt a honlapot, Szövetségünk rövidített nevével, a VÉSZ megbízásából indította Orosz Ferenc 2011 nyarán, akkor még érdekvédelmi titkárként, s most ezzel él vissza. Megkezdtük a jogi eljárást saját honlapunk visszaszerzéséért.

Éppen kb. egy éve Orosz Ferenc egy kis csoport élén "puccsot" szervezett annak érdekében, hogy ez a csoport megszerezze a VÉSZ vezetését. Felajánlottak nekem havi 1 millió forintot "zsebbe", egy új autót és "örökös elnökséget", ha hozzásegítem őket a VÉSZ átvételéhez. Tudták, hogy az esedékes tisztújítás során a VÉSZ tagsága el fogja fogadni javaslataimat. Közölték azt is, hogy ha viszont nem teljesítem ezeket a követeléseiket, akkor feljelentenek különböző hatóságoknál, és sajtókampányt indítanak ellenem és a VÉSZ ellen. (Már ebből a megvesztegetési kísérletből is látniuk kellett volna, hogy az ilyesfajta provokációk velem szemben kudarcra vannak ítélve.)

A válaszom az volt, hogy Orosz Ferenc és társai tagsági jogait felfüggesztettem és fegyelmi eljárást indítottam ellenük. A tisztújítás során semmilyen pozícióhoz nem juthattak.

A "puccs" kudarca után följelentették a VÉSZ-t az ügyészségen. A vizsgálat eredménye az volt, hogy az eljáró fővárosi főügyészségi ügyész közölte: semmilyen intézkedésre nincs ok Szövetségünk ellen, mert az időközben megtartott Alapszabály-módosító és tisztújító közgyűlés a lejárt mandátumok ügyét rendezte és a szükséges Alapszabály-módosításokat végrehajtotta.

Most tehát zajlik a "sajtókampány", amelynek egyik eleme a Szövetségünk nevében és nevével indított honlap illegális felhasználása és a lezajlott provokáció a "leleplezésem" céljából, amely az általuk remélttel ellentétes eredményt hozott.

A személyem elleni számtalan támadás során, amelyekben az elmúlt öt évben bőven volt részem, soha nem tettem feljelentést. Most már azonban feljelentést kell tennem Orosz Ferenc és számomra ismeretlen, de Orosz Ferenc által jól ismert társai ellen. Bizonyítékok: a saját írásos megnyilatkozásaik és a felvételek. A „bizonyíték megsemmisítése” bűncselekményt, éppen azzal, hogy e bizonyítékokat nyilvánosságra hozták, már nem követhetik el. (Hogy is szól a népi bölcsesség: „Aki másnak vermet ás,…”.)
Az elkövetett bűncselekmények, amelyeket nem csak ellenem és a VÉSZ ellen, hanem részben azok ellen is elkövették, akik nevét felhasználták, s akik cégei nevében léptek fel jogosulatlanul, a következők: megvesztegetési kísérlet, okirat hamisítás, csalás, illegális felvétel készítése, nyilvánosságra hozása, magántitok megsértése, nagy nyilvánosság előtti rágalmazás, becsületsértés, személyes adatokkal visszaélés.
Az eljárás során fény derül majd a provokátorok személyére is. A VÉSZ tagsága és szimpatizánsai is megismerhetik őket. Magam „látásból” már ismerem mindkettőt.

Aztán majd a bűnüldöző hatóságok eldöntik, elegendő védekezés-e, hogy ezeket a bűncselekményeket csupán egy provokatív játék céljából követték el.

Van még egy a provokátoroknak, az ő lelkületüknek szóló cinikus megjegyzésem, bocsássák meg nekem ezt a kedves érdeklődők, de ennyi cinizmust, hazugságot, gátlástalanságot tapasztalva nem állom meg, hogy le ne írjam:
A B. Kálmán néven tagnak jelentkező pancser-provokátor szabályosan befizette a tagdíjat és a belépési díjat (nem tudom, ki finanszírozta!). Nagyban hozzájárulna Szövetségünk anyagi stabilitásához, ha minél több ilyen provokációt szerveznének ellenünk. Kérjük tehát a provokáció szervezőit, küldjenek sok, tagnak jelentkező provokátort. Szívesen vennénk naponta ötöt.
(Még egyszer elnézést kérek e megjegyzésért az ügyünket támogató számtalan szimpatizánsunktól.)

Budapest, 2013. február 3.

Éliás Ádám elnök