Home VÉSZ INFÓPORTÁL - VÉSZ KÖZLEMÉNYEK LEVÉL A VÉSZ ÉS A GYŐZ MOZGALOM TAGJAINAK ÉS MINDEN BARÁTUNKNAK A FÖLDVÉDELEMRŐL

VÉSZ TV

VÉSZ Rádió



Get the Flash Player to see this player.

time2online Extensions: Simple Video Flash Player Module

Partnereink

Hirdetés

Hirdetés

Bejelentkező űrlap



VÉSZ Akciók és Programok

április 2024
V H K SZ CS P SZ
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4

Névnap

Ma 2024. április 18., csütörtök, Andrea és Ilma napja van. Holnap Emma napja lesz.

Jelen vannak

Oldalainkat 236 vendég böngészi
LEVÉL A VÉSZ ÉS A GYŐZ MOZGALOM TAGJAINAK ÉS MINDEN BARÁTUNKNAK A FÖLDVÉDELEMRŐL PDF Nyomtatás E-mail
Olvasóink értékelése: / 5
ElégtelenKitűnő 
Írta: Éliás Ádám elnök   
2013. június 08. szombat, 13:17

Kedves Barátaim!

Az Élőlánc Magyarországért Egyesület felkérte a VÉSZ-t és a GYŐZ Mozgalmat a hétfőn, június 10.-én délután 6 órától az Alkotmány utca Kossuth téri oldalán tartandó földvédelmi demonstráción való részvételre, és az esetleges provokációk elhárítására.

A földvédelem ügyében nem lehetünk közömbösek.

Az a sorscsapás-sorozat, amely a magyar népet évtizedek óta éri, most teljesedik be. Biztos vagyok abban, hogy az a szörnyű, mesterségesen, erőszakkal ránk kényszerített pénztelenség, amelyben a gazdaság és a társadalom vergődik, és amelynek az égvilágon semmi köze sincs semmiféle "objektív" gazdasági törvényszerűségekhez, éppen az a célja, hogy a nem csak Európában, de az egész Földön páratlan értékű magyar földre a rablótőke rátenyerelhessen.

A jelek szerint nincs védelem. 2014. május 1.-én az Unió nyomására fel kell oldani a földvásárlási moratóriumot. A beépített "fékek" könnyen kijátszhatóak. Nem tudjuk, miféle kényszerek hatása alatt cselekszik a Kormány és az Országgyűlés, de érzékelhető, hogy nincs mozgásterük.

Az ügyet semmi szín alatt nem szabad párthatalmi érdekek szerint szemlélni.

ÖSSZTÁRSADALMI, SŐT EMBERISÉGMÉRETŰ ÉRDEKRŐL VAN SZÓ, HOGY A RABLÓTŐKE SEM MAGYARORSZÁGON, SEM MÁSHOL NE TIPORHASSA MAGA ALÁ AZ ISTENTŐL INGYEN KAPOTT FÖLDET.

Két erős érvük van a rablóknak. Az egyik azt mondja, hogy legyen a magyar földtulajdonosokban annyi tartás, hogy ne adják el a földet. A másik érv a viszonosságra hivatkozik: ha a magyar földműves bárhol máshol Európában (ugyancsak bizonyos fékező előírások kijátszásával) vásárolhat földet, akkor más országok állampolgárai miért ne vásárolhatnának Magyarországon.

Ezek a hivatkozások azért hamisak, mert egy végletekig lefosztott, pénztelenségbe taszított ország állampolgára és egy erős, gazdag ország állampolgára gyökeresen más helyzetben van. Ha idegen, rabló érdekek abba a dilemmába kényszerítenek valakit, hogy vagy éhen hal, vagy eladja a földjét, akkor mit tehet? Ha egy lefosztott ország és egy gazdag ország számára azonos feltételeket állapítanak meg, akkor mi történik? A gazdag és erős még gazdagabb és még erősebb lesz, a szegény pedig még szegényebb, amíg el nem pusztul.

Olyan ez, mint amikor a farkast és a bárányt egy ketrecbe zárják, s aljas, számító, szemforgató "demokráciával" kihirdetik közöttük az egyenlő feltételeket.

A "bárány" a magyar, és a többi kiszolgáltatott nép. A "farkas" a rablótőke. A farkas ugrásra kész, hogy felfalja a bárányt.

És kinek kell nekünk lennünk Barátaim?

Oroszlánnak kell lennünk, aki megszólal a farkas mögött: vigyázz, mert ha meg mersz mozdulni, egy harapással széttéplek! A bárány szövetségese vagyok, és meg fogom védeni!

Sorsunk a magyar nép iránti felelősség állapotába helyezett, nekünk ezt a népet és ezt a földet kell megmentenünk!

Mindez lehetséges! 2009-2010 folyamán a GYŐZ Mozgalom és a VÉSZ közös erővel akadályozta meg a "bankháború" folyamán rengeteg család kilakoltatását. Az összefogás meghátrálásra kényszerítette a rablótőkét.

A fölösleges beszéd ideje lejárt. A földvédelem ügyében is cselekednünk kell. VÉSZ-es és GYŐZ-tes fellépésre van szükség.

Mindenkit kérek, aki tud, jöjjön el hétfőn. Gyülekező 5 órakor, s a demonstráció 6-kor kezdődik. Megbeszéljük a cselekvésünket.

Épp olyan fontos ügy ez, mint az árvízvédelem. Az egyik az elemek veszélyeit, a másik az emberi gonoszság, a pusztító rablás veszélyeit hárítja el. És végső soron mindkettő az élet védelméről szól.

Éliás Ádám a VÉSZ és a GYŐZ Mozgalom elnöke