Home VÉSZ KÖZLEMÉNYEK A VÉSZ ELNÖKÉNEK NYÍLT LEVELE ORBÁN VIKTORHOZ: AZ IGAZSÁGBÓL NEM VEZETHET ÚT VISSZA A HAZUGSÁGBA

VÉSZ TV

VÉSZ Rádió



Get the Flash Player to see this player.

time2online Extensions: Simple Video Flash Player Module

Partnereink

Hirdetés

Hirdetés

Bejelentkező űrlap



VÉSZ Akciók és Programok

március 2024
V H K SZ CS P SZ
25 26 27 28 29 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6

Névnap

Ma 2024. március 28., csütörtök, Gedeon és Johanna napja van. Holnap Auguszta napja lesz.

Jelen vannak

Oldalainkat 1247 vendég böngészi
A VÉSZ ELNÖKÉNEK NYÍLT LEVELE ORBÁN VIKTORHOZ: AZ IGAZSÁGBÓL NEM VEZETHET ÚT VISSZA A HAZUGSÁGBA PDF Nyomtatás E-mail
Olvasóink értékelése: / 21
ElégtelenKitűnő 
Írta: Éliás Ádám   
2013. október 21. hétfő, 15:48

Tisztelt Miniszterelnök Úr!
Kedves Viktor!

Mivel kritikai iránya van levelemnek, engedd meg, hogy először elismerésemet fejezzem ki.

Mindenekelőtt azért, mert igazi, nagy formátumú államférfihoz méltó módon, példamutató bátorsággal, oly sokszor kimondtad az igazságot.

(A hazai és nemzetközi neoliberális gyűlölködés mögött sokszor érzem az emiatti puszta irigységet. Azok, akik oly büszkék „szürkeállományukra”, nehezen viselik, hogy messze föléjük magasodik valaki, aki szellemi iniciatíváival, éleslátásával és éleselméjűségével, a politikai géniusz távolba tekintő koncepciózusságával messze túlszárnyalja őket.)

Azért is tiszteletemet és elismerésemet kell kifejeznem, hogy számos területen, a kimondott igaz szó után, bátor és következetes tettek jöttek. A társadalmi-gazdasági élet sok területén problémamegoldó példát mutattatok a „fejlett” világnak is.

Éppen ezért aggódom két olyan terület zavarai miatt, amelyek rendezetlensége romba döntheti minden eredményeteket.

1. A földvédelem és a vidék helyzete

Ezen a téren is kimondtátok az igaz szót. Kidolgoztátok a földvédelem és vidékfejlesztés nagyszerű koncepcióját. Nem részletezem, Te jobban ismered, mint magam.

És mi az, ami az igaz szó kimondása és a jó koncepció kidolgozása után ténylegesen történik?

Spekulánsok árasztották el a vidéket. Egy 3-4000 fős nagyközségben jó, ha 5-6 helybeli család gazdálkodik hivatásszerűen. Korrupciós alapon, ígérgetéssel és fenyegetéssel befolyást szereztek a spekulánsok a bizottságokban, s az igazi gazdák rettegnek, hogy mindent elvesznek tőlük, - „törvényesen”. Átlátszó álcázással, sok ezer hektáros, profitmaximalizáló mammutbirtokok jöttek létre egy-egy kiváltságos csoport kezében, amelyek kizsigerelő technológiákat alkalmaznak. Hazug ál-pályázati színjátékok keretében folyik a rablás. A pénzügyi nagykutyák stróman-hálózatai mindenre rátenyerelnek.

Hová fog ez vezetni?

Mindenütt jogos felháborodást vált ki ez a helyzet, de az, ami Kishantoson és Kishantossal történik, minden képzeletet felülhaladóan vérlázító. Időben szólok: tömegeket késztet majd harcos cselekvésre.

Kishantos népe 21 éven át dolgozott, hogy a mezőgazdaság ipari inputok nélküli, életképes technológiáit kutassa és alkalmazza. Ezekben, sőt ezek oktatásában is európai hírű eredményeket értek el. Mindezt azért tették – nemzetközi együttműködés keretében -, hogy ne következzen be éhínség, amelyet szakemberek, a föld termőerejének várható összeomlása miatt, 2-3 évtizeden belülre tesznek, amennyiben megmarad az Anyaföldet kizsigerelő technológiák uralma.

Kishantos földjének elrablóit viszont csak a profitmaximalizálás érdekli, ezért indítottak háborút Kishantos megszerzéséért.

Tudom, hogy megérted: szakrális tett, hogy Kishantos megalázott népe bevetette elrabolt földjét.

Minisztered szégyenletesen hazudozik ebben az ügyben. Nagy baj, ha a „törvényesség” a gaztettek álcázására szolgálhat.

Mi lesz ebből Viktor? 2002? Remélem érzed: az aggodalom beszél belőlem.

Minden elismerést megérdemeltek, hogy több területen is jó fordulatot hoztatok az ország életében. Most mindez kockára kerülhet?

Követeljük: Kishantos zavartalanul folytathassa az Élet érdekében végzett munkáját!

Tömegek fognak szembeszállni a rablókkal. Ezer rendőr sem teheti biztonságossá és véglegessé a pusztítást. Életem árán is meg kell védenem Kishantost, és ebben nem leszek egyedül.

Érteni vélem azt az illúziót, amely ide vezetett. Azt gondoljátok, hogy a nemzeti pénzhatalom jobb, mint a nemzetközi. Számtalan bizonyíték támasztja alá, hogy ez tévedés. A termelő-szolgáltató ágazatokban nagyon jó törekvés, hogy a magyar vállalkozásokat helyzetbe hozzátok, de a hazai és a nemzetközi pénzügyi spekuláció ugyanolyan; mindenhol egyformán kordában kell tartani.

Itt, Kishantoson kell megtanulnia a pénzhatalomnak, a profitéhes üzleti spekulációnak, hogy semmi keresnivalója nincs a föld tulajdonlásában és haszonbérletében. Egyetlen négyzetcentiméter sem vehető meg a világ összes pénzéért sem. Az Istentől az egész emberiség ingyen kapta a földet, senki, semmilyen alapon és semmilyen módon nem rabolhatja el.

2. A devizahitelesek helyzete

Hasonló aggodalommal szemlélem a devizahitelezés ügyében tanúsított magatartásotokat.

Az egész ország ujjongott, amikor kertelés, mellébeszélés nélkül végre kimondtad az igazságot a devizahitelezés ügyében. Ezt követően azonban hétről hétre puhul a Kormány álláspontja, s nem tudjuk, mi lesz a végeredmény.

Pedig, ha egyszer kimondtad az igazságot, akkor annak a legnagyobb eréllyel érvényt kell szerezni. Az ország fellélegzéséhez képest nem nagy ügy, ha 3-4 bank kivonul, mert a profitja egy részéről le kell mondania.

A csalást csak a maradéktalan elégtétel teheti jóvá: a törlesztő részletek visszaállnak a szerződéskötés idején megállapodott mértékre, az adósság visszaáll a szerződéskori értékre (függetlenül az árfolyam változásaitól), és az eddigi törlesztések a jogszerű feltételek szerint csökkentik az adósságot.

Ha egyszer bátran kimondtad az igazságot, nem lehet a következő lépés - „kompromisszum” gyanánt -, hogy a bankok „csak” félig csaphatják be az embereket.

Nem vezethet út vissza az igazságtól a hazugságba. Az igazság mindig megtermi a maga jó gyümölcseit, de súlyos ára van a hazugság irányába történő visszakanyarodásnak, akkor is, ha „reálpolitikának” becézik a csalásnak és a spekulatív szipolyozásnak tett engedményeket.

Nem írtam volna, ha nem bíznék bátorságodban. Tisztelettel kérlek, fontold meg az útirányt.

Kedves Családoddal együtt tisztelettel üdvözöllek:

Budapest, 2013. október 21.

Éliás Ádám elnök