Home VÉSZ KÖZLEMÉNYEK Felbontotta egy üllői telep burkolatát a VÉSZ

VÉSZ TV

VÉSZ RádióGet the Flash Player to see this player.

time2online Extensions: Simple Video Flash Player Module

Partnereink

Hirdetés

Hirdetés

Bejelentkező űrlapVÉSZ Akciók és Programok

május 2024
V H K SZ CS P SZ
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1

Névnap

Ma 2024. május 26., vasárnap, Fülöp és Evelin napja van. Holnap Hella napja lesz.

Jelen vannak

Oldalainkat 1344 vendég böngészi
Felbontotta egy üllői telep burkolatát a VÉSZ PDF Nyomtatás E-mail
Olvasóink értékelése: / 3
ElégtelenKitűnő 
Írta: MTI   
2009. szeptember 24. csütörtök, 00:00

Figyelmeztetésül felbontották egy üllői telep burkolatát az érdekvédők

Szerző: MTI 2009. szeptember 24., csütörtök, 19:09 • Utolsó frissítés: 2009. szeptember 24., csütörtök, 19:13

Felbontotta egy üllői telep térburkolatát a Vállalkozók Érdekvédelmi Szövetsége (VÉSZ) a beruházó cég mintegy 40 millió forintos tartozására hivatkozva. A szervezet vezetője szerint csütörtöki megmozdulásuk csupán figyelmeztetés volt az anyagi vita rendezésnek megkezdésére, míg a beruházó azt állítja, kifizették a kivitelezőt.

 

Éliás Ádám, a VÉSZ elnöke elmondta: a Ger-dor Kft. 39 millió forint értékben rakott le térburkolati elemeket egy, az üllői Viktória ipari parkban található telepen. A társaságot képviselő szervezet vezetője szerint a fővállalkozó Market Építő Zrt. arra hivatkozva nem fizette ki az elvégzett munka ellenértékét, hogy a beruházást finanszírozó bank egyoldalúan felmondta a projekt finanszírozását.

A VÉSZ tagjai figyelmeztető akciót tartottak csütörtökön, amely során a teljes térburkolat mintegy 30 négyzetméteres, kis részét eltávolították. Így biztosított volt a telep további működése - mondta Éliás Ádám.

Az érdekképviselő kiemelte: a szervezet a jogszerű elszámolás érdekében a következő hetekben újra megkísérli a kapcsolatfelvételt a fővállalkozóval, aki "tulajdon-visszavételre", illetve a telep használhatatlanná tételére is számíthat, ha megkereséseikre továbbra sem reagál. Éliás Ádám megjegyezte: amennyiben a fővállalkozó készséges lesz a tárgyalásra, és a "megoldás legkisebb reménye is felvillan" úgy a VÉSZ hajlandó akár hónapokig tartó tárgyalásokat is folytatni.

A beruházó SCT Üllő Kft. és a fővállalkozó Market Építő Zrt. ugyanakkor közös közleményében arról tájékoztatta az MTI-t, hogy az építésre kötött szerződést májusban a megállapodás szerinti teljes összegben kiegyenlítették, és ezt követően az elszámolás az alvállalkozókkal is megtörtént.

A beruházó a VÉSZ akciója miatt feljelentést tett a rendőrségen, igényét büntető és polgári jogi úton is érvényesíteni kívánja. A közleményben a két cég felveti, hogy a VÉSZ demonstrációja az év várhatóan legnagyobb raktárbérleti szerződésének küszöbön álló megkötése, és a raktárbázis további értékesíthetősége ellen irányult.