Home ÉRDEKVÉDELMI HÍREK DIPLOMÁCIAI BOTRÁNY: A LIDL MAGYARORSZÁGI MENEDZSMENTJE MANIPULÁLTA A BUDAPESTI NÉMET NAGYKÖVETSÉGET

VÉSZ TV

VÉSZ Rádió



Get the Flash Player to see this player.

time2online Extensions: Simple Video Flash Player Module

Partnereink

Hirdetés

Hirdetés

Bejelentkező űrlap



VÉSZ Akciók és Programok

március 2024
V H K SZ CS P SZ
25 26 27 28 29 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6

Névnap

Ma 2024. március 19., kedd, József és Bánk napja van. Holnap Klaudia napja lesz.

Jelen vannak

Oldalainkat 978 vendég böngészi
DIPLOMÁCIAI BOTRÁNY: A LIDL MAGYARORSZÁGI MENEDZSMENTJE MANIPULÁLTA A BUDAPESTI NÉMET NAGYKÖVETSÉGET PDF Nyomtatás E-mail
Olvasóink értékelése: / 3
ElégtelenKitűnő 
Írta: VÉSZ Akcióparancsnokság   
2012. január 03. kedd, 08:07

SAJTÓKÖZLEMÉNY

2012. január 2-án, hétfőn délután három órára hívta Uwe Koch Elsőosztályú Követségi Tanácsos úr, a Németországi Szövetségi Köztársaság Budapesti Nagykövetségének gazdasági vezetője, a Vállalkozások Érdekvédelmi Szövetségének (VÉSZ) elnökét, a LIDL-konfliktussal kapcsolatos újabb tárgyalásra.

A tárgyaláson kiderült, hogy a LIDL képviseletében egy Grósz (Gross?) nevezetű személy kérte a Tanácsos urat Karácsony előtt a közvetítésre, majd az Ünnepek után közölte a Követséggel, hogy tovább már ne közvetítsen, azt a valótlanságot állítva, mintha a LIDL közvetlenül tárgyalást kezdett volna az alvállalkozókkal a december 13-i Követség-VÉSZ megbeszélés után, s ezért a közvetítés már nem időszerű.
Amikor a VÉSZ elnöke közölte, hogy semmiféle tárgyalások nem kezdődtek az alvállalkozók és a LIDL között a december 13-i követségi megbeszélés után, Koch Tanácsos úr nagyon megdöbbent a LIDL állításának valótlanságán, majd hangot adott annak a gyanújának, hogy a LIDL, „annak érdekében, hogy nyugodtan karácsonyozzon, manipulálta a Követséget”.

Koch úr arra célzott, hogy a Követség közvetítésének nagy súlyt tulajdonítva, a VÉSZ ezúttal elhitte a LIDL megoldási szándékának komolyságát, ezért Karácsony előtt felfüggesztette akcióit a LIDL ellen, amelyeket azért indított, mert a LIDL Budapest, III. Bécsi úti áruházának építői egy fillért sem kaptak munkájukért. (*Mint ismeretes, a LIDL, azt követően, hogy az alvállalkozók, nem sokkal a kivitelezés megkezdése után jelezték: a fővállalkozó GROPIUS Zrt. nem fizeti ki a számláikat, még százmilliókat fizetett ki a fővállalkozónak. Ugyanakkor, a LIDL-nél még bőven maradt annyi pénzeszköz, amellyel ki tudta volna és most is ki tudná fizetni az alvállalkozókat.)

A VÉSZ elnöke ugyancsak döbbenten tette fel a „költői kérdést” Tanácsos úrnak: „Ilyen kisszerű, alávaló manipulációra fel lehet használni egy nagykövetséget?”

A Tanácsos úr közölte, hogy ebben a helyzetben nem vállalja tovább a közvetítést, csak ha a VÉSZ felkéri erre.
A VÉSZ elnöke abba az irányba kérte a Nagykövetség közvetítését, hogy a Tanácsos úr vegye fel a kapcsolatot a LIDL németországi anyacégének vezetőivel, ismertesse velük, mit művel a LIDL magyarországi menedzsmentje, s tájékoztassa őket a konfliktus tényeiről.
Koch úr vállalta, hogy öt napon belül, január 6-ig ezt megteszi, s azt javasolta, hogy ezt követően a VÉSZ elnöke közvetlenül tárgyaljon a német anyacég vezetőivel. Ezzel a VÉSZ elnöke egyetértett.

A LIDL egyetlen esélye, ha a német anyacég azonnal megoldást talál az ügyre. Ellenkező esetben beláthatatlan fejlemények, visszafordíthatatlan folyamatok fognak beindulni a LIDL ellen, ez után a „sikeres” manipulációja után.

Annak is ki kell derülnie az elkövetkező napokban, hogy a Német Nagykövetség áldozata ennek a manipulációnak, vagy esetleg valaki a Nagykövetségen annak résztvevője volt.

Budapest, 2012. január 3. - VÉSZ Akcióparancsnokság