Home VÉSZ INFÓPORTÁL - VÉSZ KÖZLEMÉNYEK KUDARCBA FULLADT TÁMADÁS A VÉSZ ELLEN

VÉSZ TV

VÉSZ Rádió



Get the Flash Player to see this player.

time2online Extensions: Simple Video Flash Player Module

Partnereink

Hirdetés

Hirdetés

Bejelentkező űrlap



VÉSZ Akciók és Programok

március 2024
V H K SZ CS P SZ
25 26 27 28 29 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6

Névnap

Ma 2024. március 28., csütörtök, Gedeon és Johanna napja van. Holnap Auguszta napja lesz.

Jelen vannak

Oldalainkat 1238 vendég böngészi
KUDARCBA FULLADT TÁMADÁS A VÉSZ ELLEN PDF Nyomtatás E-mail
Olvasóink értékelése: / 1
ElégtelenKitűnő 
Írta: VÉSZ Elnökség   
2012. február 09. csütörtök, 12:31

Sajtóközlemény

Várható volt, hogy előbb-utóbb támadás következik be a Vállalkozások Érdekvédelmi Szövetsége (VÉSZ) ellen. Minél nagyobb társadalmi támogatottságot élvez a Szövetség, annál inkább kellett számítani arra, hogy próbálkozni fognak a lejáratásával. Ez a támadás most belülről megtörtént. A Szövetség szolidáris közössége teljes erővel visszaverte ezt a támadást.

A Szövetség tagságának egy kis csoportja azzal a követeléssel fordult a szervezet elnökéhez, hogy el akarja foglalni a VÉSZ vezetésének kulcspozícióit. Cserébe aktivitást, a VÉSZ „felfuttatását” ígérték. Kilátásba helyezték, hogy személyesen az elnöknek ők maguk „összedobnak” havi egymillió forintot, egy új autót biztosítanak, és garantálják számára az „örökös elnökséget”.

Mindezt akkor, ha követeléseiket az elnök most és a jövőben teljesíteni fogja.

Ha nem teljesíti, akkor feljelentik a VÉSZ-t az ügyészségen és az adóhivatalnál, sajtókampányt indítanak a Szövetség ellen, fizetett hirdetésekben „leplezik le” a VÉSZ működésének hibáit, s a tagságból azokat, akik elégedetlenek a VÉSZ tevékenységével, meg fogják szervezni.

Az ilyesfajta támadások során soha nem vallják be nyíltan a támadók, hogy az igazi céljuk az adott szervezet tönkretétele, hanem ellenkezőleg: a szervezet megmentőinek a szerepében tetszelegnek, mint akik leleplezik a hibákat, s majd ők maguk kijavítják azokat, ha elfoglalták a szervezetet.

Ezt a jól bevált taktikát választották a VÉSZ ellen támadók is.

A VÉSZ járatlan utakat nyitott meg. Kezdetektől fogva állandóan meglévő törekvésünk, hogy a társadalom önvédelmi funkciójához kötődő tevékenységünket egyre jobban, célszerűbben, hatékonyabban, rendezettebben végezzük. Tény, hogy mindenképpen sok javítanivaló van a működésünkben. Kemény és sűrű külső akadályok is nehezítik munkánkat.

Egy ilyen küzdelmi helyzetben tevékenykedő szervezetben könnyű dolog vélt, de akár valóságos hibákat is találni. Az átlagos taglétszámra vetített hatékonyságunk 40% fölött van, amivel egyáltalán nem vagyunk elégedettek, bár ezen a területen ez kimagasló eredményességet mutat. De valóban sok olyan ügyön dolgozunk, amelyekben nem tudtunk még eredményt elérni, és Szövetségünk soha nem adja fel egyetlen tagjának az ügyét sem. Mindenesetre azoknak az elkeseredett tagoknak a körében, akiken még nem tudtunk segíteni, érthető, ha elégedetlenség mutatkozik.

A VÉSZ-re belülről támadó kis csoport ezeket a problémákat kihasználva helyezte kilátásba, hogy a fent leírt fenyegetéseket beváltja, amennyiben nem teljesülnek a követelései. Pozícióigényeikről, ígéreteikről és fenyegetéseikről dokumentumokkal rendelkezünk.

Amikor egyértelművé váltak belső és külső rombolási szándékaik, a Szövetség elnöke e csoport tagjainak tagsági jogait felfüggesztette, és kezdeményezte ellenük a fegyelmi eljárás megindítását.
A VÉSZ Vezetősége a fegyelmi eljárás megindítását felfüggesztette addig, amíg egyértelműen nem tisztázódik, hogy e csoporton belül kiknek van tényleges támadó szándékuk a Szövetséggel szemben, s kiknek nincs. Bebizonyosodott ugyanis, hogy e csoport szervezői egyes tagok Közgyűlést kérő aláírásával visszaélve, azt a látszatot keltették, mintha e tagok is részesei lennének a Szövetség elleni támadásnak.

Jelek utalnak arra, hogy e csoport hangadói, kiválva a Szövetségből, új érdekvédelmi szervezetet akarnak létrehozni, ám a VÉSZ jelképes védjegyeinek jogtalan felhasználásával. Például email címet szerkesztettek a VÉSZ védjegyeiből.

Ezeket a próbálkozásokat nem fogjuk eltűrni.

Szövetségünk egységes abban, hogy működésünket szüntelenül javítani, erősíteni, fejleszteni akarjuk, de abban is, hogy minden külső és belső támadást elhárítsunk.

Budapest, 2012. február 9.

VÉSZ Elnökség