Home VÉSZ INFÓPORTÁL - SZÖVETSÉGI HÍREK Szövetségi Hírek - 2012.02.27

VÉSZ TV

VÉSZ Rádió



Get the Flash Player to see this player.

time2online Extensions: Simple Video Flash Player Module

Partnereink

Hirdetés

Hirdetés

Bejelentkező űrlap



VÉSZ Akciók és Programok

március 2024
V H K SZ CS P SZ
25 26 27 28 29 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6

Névnap

Ma 2024. március 28., csütörtök, Gedeon és Johanna napja van. Holnap Auguszta napja lesz.

Jelen vannak

Oldalainkat 1295 vendég böngészi
Szövetségi Hírek - 2012.02.27 PDF Nyomtatás E-mail
Írta: VÉSZ Elnökség   
2012. február 27. hétfő, 09:52

- A Magyarok Szövetsége meghívta Szövetségünket országos ideológiai témájú konferenciájára, Éliás Ádám elnököt előadás tartására kérték fel.

A Vezetőség határozata alapján a Szövetség a meghívást elfogadta, s hozzájárult ahhoz, hogy a Szövetség neve a résztvevők hivatalos listáján szerepeljen.
A VÉSZ sem politikai-, sem párt-ideológiát nem képvisel, viszont bárhol, bármilyen fórumon kész hangot adni saját szemléletének, amelynek lényege: a közös sors, a közös bajok vállalásából, s ezek megoldásának szándékából fakadó cselekvő társadalmi szolidaritás. Ez nem szétválasztja és szembeállítja, hanem összeköti az embereket, s közösséget teremt, pártállástól, vallási felekezettől, származástól függetlenül. A VÉSZ egész története élő példája ennek az összefogásnak. A bajbajutott emberek cselekvő módon segítenek egymásnak: a baloldali a jobboldalinak és viszont; a katolikus a reformátusnak, az evangélikusnak, a zsidónak és minden más vallásúnak és viszont; a magyar és a sváb nemzetiségű a cigánynak és minden más nemzetiségűnek és viszont, és így tovább.
Ideológiai téren a Szövetség ennek a szemléletnek a morális összetevőit képviseli.

- A Szövetség Elnöksége február 16-án, csütörtökön, a Szövetség elnökének vezetésével kibővített ülést tartott.

  1. Áttekintette a Szövetség eddigi érdekvédelmi eredményeit. Eszerint a Szövetség tagjai közül 40 cég esetén ért el a VÉSZ részleges, vagy teljes sikert. Ez a Szövetség átlaglétszámát tekintve 40% körüli hatékonyságot mutat. Ha azoknak a cégeknek a számát is figyelembe vesszük, amelyeknek a tagszervezetek tartoztak, s így, közvetett módon rajtuk is segített a VÉSZ, további legalább 80 cég megmentéséről van szó.
    A VÉSZ segítségével létrejött megállapodások 545,3 millió forint kifizetését tartalmazták a tagszervezetek részére, s ebből már realizálódott 469,4 millió forint.
  2. A Vezetőség megtárgyalta a Dézsi Lajos alelnök által január elején kidolgozott pénzügyi működési modell megvalósításának részletkérdéseit.
  3. A Vezetőség új akciórendet határozott el. Ennek értelmében az érdekvédelmi, szolidáris akciók rendszeresen, a hét meghatározott napjain fognak zajlani.
  4. A Vezetőség foglalkozott a tisztújító Közgyűlés előkészítésének kérdéseivel. Megtárgyalta a vezetési struktúra időszerűsítésének problémáit is.
  5. A Vezetőség szükségesnek tartja a tagság folyamatos tájékoztatását a Szövetség munkájáról, a belső, és a külső eseményekről. Ennek egyik eszköze lehet a Szövetség hivatalos honlapja.

- A Gazdasági Rádió február 16-án interjút készített az elnökkel a lakóingatlanok árverezésével, a várható kilakoltatási hullámmal kapcsolatban.

- Az Országgyűlés Hivatalától és a Miniszterelnöki Hivataltól választ kapott a Szövetség a 2011. december 21-én átadott petíciónk ügyében.

Ebben a petícióban felvázoltuk a lánctartozások kialakulásának okait, és leírtuk javaslatainkat a megszüntetésük érdekében teendő konkrét intézkedésekre (honlapunkon megtalálható a petíció teljes szövege).
Az Országgyűlés Hivatala Rogán Antal úrnak, az Országgyűlés Gazdasági és informatikai bizottsága elnökének, a Miniszterelnöki Hivatal a Nemzetgazdasági Minisztériumhoz, Dr. Matolcsy György miniszter úrhoz továbbította petíciónkat.
Feszülten várjuk, mikor tesznek az illetékesek érdemi lépéseket ennek a tűrhetetlen helyzetnek a megoldásáért. Megértjük, hogy a Kormány figyelmét túlontúl lekötik a Magyarország elleni nemzetközi támadás elhárításának feladatai, de a belső bajok orvoslása sem tűr most már halasztást.
A Szövetség vezetői személyes megbeszélésen szeretnék felhívni Rogán Antal úr és Dr. Matolcsy György úr figyelmét a feladat sürgető fontosságára.

A Szövetség Elnöksége 2012. február 24-én a Szövetség elnökének vezetésével kibővített ülést tartott. Az ülésen a következő határozatok születtek:

  1. Az Elnökség kibővített ülése háromtagú Ad Hoc Fegyelmi Bizottságot állított fel, a Szövetség elnöke által 2012. február 4-én kezdeményezett fegyelmi eljárás lefolytatására. Ez az eljárás azok ellen a tagok ellen indult, akik a Szövetség vezetése kulcspozícióinak elfoglalása érdekében egyik oldalon ígéretekkel, másik oldalon belső és külső rombolás fenyegetésével léptek fel.
    A Fegyelmi Bizottság elnöke Dohán Gergely, tagjai: Hegedűs László és Perczel Attila.
    Azt a fegyelmi eljárás alá vont tagot, aki nem veti magát alá a fegyelmi eljárásnak, az Elnökség kilépettnek tekinti, s megszünteti tagságát.
  2. Az Elnökség kibővített ülése Felügyelő Bizottság helyett Pénzügyi Ellenőrző Bizottság létrehozását javasolja a Közgyűlésnek.
  3. Az Elnökség kibővített ülése Ideiglenes Pénzügyi Ellenőrző Bizottságot állított fel, amely feladatát a tisztújító Közgyűlésig látja el. Elnöke: Benkő Gábor, tagjai: Dohány András és Hegedűs László. Az Elnökség és a Bizottság közötti kapcsolatot Dézsi Lajos elnökségi tag, alelnök tartja, aki az új pénzügyi működési modell kidolgozója.
  4. Az Elnökség kibővített ülése jóváhagyta a Szövetség pénzügyi működésének új rendjét.
  5. Az Elnökség kibővített ülése jóváhagyta a Szövetség hivatalos honlapjának átstrukturálását. Egyben döntött azokról a módszerekről, amelyek segítségével a honlapot hatékonyabban lehet az érdekvédelmi munka szolgálatába állítani.

Az ülés elhatározta, hogy delegációval fogja felkeresni azokat a személyiségeket, akikhez az Országgyűlés Hivatala és a Miniszterelnöki Hivatal továbbította a Szövetség petícióját a lánctartozások megszüntetéséről.

Rogán Antal urat, az Országgyűlés Gazdasági és Informatikai Bizottságának elnökét

  • Éliás Ádám elnök,
  • Rákosi László elnökhelyettes, elnökségi tag,
  • Dézsi Lajos elnökségi tag, alelnök,
  • Dohán Gergely vezetőségi tag és Hegedűs László vezetőségi tag,

Dr. Matolcsy György miniszter urat a fenti első három személyen kívül

  • Rezsnyák Péter alelnök és
  • Dohány András vezetőségi tag fogja felkeresni.