Home SZÖVETSÉGI HÍREK Tájékoztatjuk az érdeklődőket legutóbbi akcióink (2012. július 5. és 9.) eredményeiről

VÉSZ TV

VÉSZ Rádió



Get the Flash Player to see this player.

time2online Extensions: Simple Video Flash Player Module

Partnereink

Hirdetés

Hirdetés

Bejelentkező űrlap



VÉSZ Akciók és Programok

március 2024
V H K SZ CS P SZ
25 26 27 28 29 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6

Névnap

Ma 2024. március 19., kedd, József és Bánk napja van. Holnap Klaudia napja lesz.

Jelen vannak

Oldalainkat 993 vendég böngészi
Tájékoztatjuk az érdeklődőket legutóbbi akcióink (2012. július 5. és 9.) eredményeiről PDF Nyomtatás E-mail
Olvasóink értékelése: / 6
ElégtelenKitűnő 
Írta: VÉSZ Elnökség   
2012. július 13. péntek, 14:09

1. 2012. július 10.-én megbeszélés zajlott le Demján Sándor úr, a VOSZ elnöke, ARCADOM tulajdonos és Éliás Ádám a VÉSZ elnöke között. A megbeszélés tematikáját a konkrét ügyeken túl kitágították a kis- és középvállalkozások problémáinak áttekintésére is.
A felek a megbeszélésről közös közleményt adtak ki:

KÖZÖS KÖZLEMÉNY

Demján Sándor, a Vállalkozók Országos Szövetségének (VOSZ) elnöke, az Arcadom Zrt. tulajdonosa, és Éliás Ádám, a Vállalkozások Érdekvédelmi Szövetségének (VÉSZ) elnöke között 2012. július 10.-én, az Arcadom Zrt. székházában lezajlott megbeszéléséről.

A résztvevők a jó légkörű, konstruktív tárgyaláson megállapították, hogy a kis- és középvállalkozások problémáinak kezelése, tevékenységük biztonsága és fejlődése, és általában a magyar gazdaság egészséges működése érdekében, továbbá a fölmerült konkrét ügyek megoldása érdekében, azonos oldalon állnak.

Megállapodtak a következőkben:

1. A VOSZ és a VÉSZ együtt lépnek fel kezdeményezésekkel és szakmai javaslatokkal a Kormány és a Parlament irányában, a lánctartozások megoldása és kiküszöbölése és a felszámolási eljárás megváltoztatása érdekében. Egyetértettek abban, hogy a felszámolási eljárások során nem lehet hátrányos helyzetbe szorítani azokat a vállalkozásokat, amelyek az osztozkodás tárgyát képező értékeket megteremtették. A lánctartozásoknak és a felszámolási eljárások elharapózásának közös gyökere van. Sokkal nagyobb hangsúlyt kellene fektetni a megelőzésre, arra, hogy a csőd veszélyének kezdeti jeleire azonnali, megelőzési jellegű reagálás történhessen. Különösen fontos ez a nagyvállalatok esetében, amelyek sok száz hozzájuk kapcsolódó alvállalkozót képesek magukkal rántani a csődbe.
A VOSZ és a VÉSZ egyeztetik és kidolgozzák közös javaslataikat ezeken a területeken, a lánctartozások és a felszámolások megelőzése érdekében.

2. Az Arcadom Zrt. belép a VÉSZ-be, s a konkrét ügyekben érintett VÉSZ-tag alvállalkozók jogos követeléseinek kielégítése a VÉSZ-nek az Arcadom Zrt. érdekvédelmi képviseletében történő fellépése eredményeként kerül sorra.

Budapest, 2012. július 10.

Demján Sándor
VOSZ elnök, ARCADOM tulajdonos
Éliás Ádám
VÉSZ elnök

 

2. A CIB Bank kezdeményezésére 2012. július 11.-én, a Bank Medve utcai székházában érdemi tárgyalások kezdődtek Király Gábor CIB vezérigazgató-helyettes úr és Éliás Ádám VÉSZ-elnök között, a Bank más munkatársai és a konkrét ügyben érintett VÉSZ-tag vállalkozó, Perczel Attila, a Szövetség elnökségi tagja jelenlétében.
A tárgyaló felek rögzítették, hogy a lehető leghamarabb érdemi megoldást akarnak elérni, s pontot tenni a konfliktus végére.
Király Gábor vezérigazgató-helyettes úr közölte, hogy az ellen az off-shore cég ellen büntetőfeljelentést tettek, amelynek a CIB Bank régi vezetése eladta, majd a CIB Bank tőlük visszavette az érintett projektet, a balatonlellei apartman-hotelt.
E váltások miatt sok olyan dokumentum hiányzik a CIB Banknál, amely szükséges a konfliktus megoldásához.
Perczel Attila vállalta, hogy az ügy nála lévő dokumentumainak másolatát átadja a CIB Bank illetékeseinek, hogy az ezt követő tárgyaláson a megállapodás létrejöhessen az ügy megoldásáról.
A VÉSZ a tárgyalások idején, a megállapodás megkötéséig, nem hajt végre akciót a CIB Bank fiókjai ellen. Ha létrejön a megállapodás, végérvényesen megszünteti az akciókészültséget a Bank ellen.

3. Az Atalian Zrt. új vezérigazgatója, Nagy Imre úr kezdeményezésére tárgyalások kezdődtek az Atalian Zrt. és a VÉSZ között 2012. július 12.-én, az Atalian Zrt. Duna-Plaza Irodaházban lévő irodájában, a Magyar Nemzeti Galéria belső átalakításával kapcsolatos elszámolási ügy megoldása érdekében.
Az Atalian Zrt. új vezetése kifejezte azt a szándékát, hogy közreműködjön az érintett VÉSZ-tag alvállalkozók jogos követeléseinek lehető leghamarabb történő kielégítésében.
Ennek érdekében kész elfogadni a munka igazságügyi műszaki szakértő által történő felmérését, s engedményezési szerződést megkötni annak érdekében, hogy a Nemzeti Galéria közvetlenül kifizethesse az érintett alvállalkozókat.
A megállapodás megkötésére vonatkozó javaslatát az Atalian Zrt. napokon belül kialakítja, s eljuttatja a VÉSZ-hez.

4. A VÉSZ elnökének a TESCO Vezérigazgatósága munkatársával, Dr. Sipos Máté úrral történt újabb telefonbeszélgetése során, 2012. július 12.-én, a TESCO képviselője ismételten rögzítette, hogy a 2012. július 16.-ára kitűzött, TESCO -VÉSZ tárgyaláson, végleges megoldást kell rögzíteniük az érdekelt feleknek a Nóra 97 Kft. és a Ker-Transz Kft. VÉSZ-tag alvállalkozók elszámolási ügyében.

5. A VÉSZ elnöke az újabb, lényegesen keményebb akciók előtt ultimátumban szólította fel a Hunguest – Trendex – P2 Resort csoportot (szegedi Forrás Hotel és hévízi Mirage Hotel), a CODEX – Bernecker csoportot (CODEX nyomda, Budakeszi), a Pere Laurent – Balogh Béla csoportot (Budapest, VIII. Krúdy Gy. u 11.) és a Váci1 Kft. – Orcogroup csoportot (Váci u. 1.) az érintett VÉSZ-tag alvállalkozók jogos követeléseinek azonnali rendezésére. Amennyiben ez nem történik meg, minden következményért a megrendelői oldal szereplőit terheli a felelősség, akkor is, ha egyes esetekben felszámolási eljárás folyik.

Minden további fejleményről tájékoztatni fogjuk az érdeklődőket.