Home VÉSZ INFÓPORTÁL - VÉSZ KÖZLEMÉNYEK SZABADSÁGHARC – ÚJ FORMÁKBAN I.

VÉSZ TV

VÉSZ Rádió



Get the Flash Player to see this player.

time2online Extensions: Simple Video Flash Player Module

Partnereink

Hirdetés

Hirdetés

Bejelentkező űrlap



VÉSZ Akciók és Programok

március 2024
V H K SZ CS P SZ
25 26 27 28 29 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6

Névnap

Ma 2024. március 28., csütörtök, Gedeon és Johanna napja van. Holnap Auguszta napja lesz.

Jelen vannak

Oldalainkat 1199 vendég böngészi
SZABADSÁGHARC – ÚJ FORMÁKBAN I. PDF Nyomtatás E-mail
Olvasóink értékelése: / 7
ElégtelenKitűnő 
Írta: Éliás Ádám elnök   
2013. június 24. hétfő, 12:23

BONTÁSI AKCIÓ A HÉVÍZI MIRAGE HOTEL ELLEN – A SZÁLLODAÉRDEKELTSÉG KI AKARJA PROVOKÁLNI, HOGY VÉR FOLYJON HÉVÍZEN

AZ AKCIÓ

A VÉSZ akciócsapatai 2013. június 21.-én pénteken, több hetes figyelmeztető demonstráció után, bontási akciót hajtottak végre a hévízi Mirage Hotel ellen.
Az előzményekről már beszámoltunk: a Hotel szerkezetépítő kivitelezőinek (Csiszár Vállalkozás) elvégzett és átvett munkáját a HunguestHotels – Trendex szállodaérdekeltség (Leisztinger Tamás-Hülvely István-Rizó Mihály) megbízásából eljáró kis manipulátorok: Fakli István, Tukacs László, Kovács József, - nem fizették ki.

A biztosító csapat, a gépesített bontó csapat, a szerelő csapat, végül a fedező csapat (összesen kb. száz fő) benyomult a szállodába, s az aggregátorok és a gépek beindításával megkezdték a burkolat bontását és a recepció szétszerelését. A bontott anyagokat a hévízi Rendőrörsre szállították, lefoglalás céljából.
Perceken belül a helyszínre érkeztek dr. Máté Szilárd őrnagy úr, Örsparancsnok vezetésével a Hévízi Rendőrörs rendőrei.
A VÉSZ erőszakmentes fellépése ellenére a Hotel bizonyos személyei atrocitásokat provokáltak, amelyeket azonban a VÉSZ biztosító csapatának tagjai pillanatok alatt leszereltek.
A bontás folytatódott, s az akciócsapatok emberei folyamatosan hordták a szétbontott tárgyakat a Rendőrörsre.

A HELYI RENDŐRSÉG HIVATÁSSZERŰ, KORREKT REAGÁLÁSA

Kb. 20 perc múlva a helyszínre érkezett dr. Horváth István alezredes úr, a Keszthelyi Rendőrkapitányság vezetője. A Kapitány úr, az Őrnagy úrnak és a VÉSZ elnökének társaságában az akciócsapat közepére állt, nyugalomra intette a jelenlévőket, s kijelentette, hogy azt a személyt, legyen bármelyik oldalon is, aki egy másik személy ellen támadást intéz, azonnal őrizetbe veteti.
A Kapitány úr a VÉSZ elnökével és a Hotel képviselőjével egy félreeső helyiségben leült, hogy tájékozódjon. Felszólította a Hotel vezetőit, hogy azonnal hívják a helyszínre a Hotel tulajdonosának nyilatkozattételre jogosult képviselőjét. Ez meg is történt.
A VÉSZ elnöke a Kapitány úrnak átadta a teljesítést és a követelést bizonyító dokumentumokat, valamint ügyészségek és bíróságok egymástól független jogerős határozatait, illetve ítéleteit, amelyek a VÉSZ eddigi, hasonló akcióival kapcsolatosak, s kimondják, hogy a VÉSZ cselekvése nem bűncselekmény.
Kapitány úr azt a kérdést tette fel a VÉSZ elnökének, majd később az érintett Csiszár Vállalkozás képviselőinek is, hogy miért nem tettek feljelentést, miért nem indítottak pert.
A válasz egységes volt: a legnyilvánvalóbb, ki nem fizetési ügyekkel kapcsolatos csalások esetén is százból száz alkalommal elutasítja a rendőrség a nyomozást, arra hivatkozva, hogy polgári ügyről van szó. Az eddigi körülmények között pedig a polgári perek sok éven át húzódtak, amíg a lefosztott, becsületes munkát végző vállalkozás tönkrement, a rabló spekulánsok pedig eltűntek a pénzzel.
A megbeszélés közben Kapitány úr számos telefonbeszélgetést bonyolított le munkatársaival és főnökeivel.
A döntés szerint a bontott anyagokról közös jegyzőkönyvet vettek fel a rendőrség és a VÉSZ képviselői, amelyben azt is rögzítették, hogy az érintett cég hova szállítja el azokat, ahol a jogerős bírósági végzésig tárolni fogja.
A Kapitány úr összegezte az álláspontját: a VÉSZ-nek a szállodavendégek személyi és vagyoni érdekeit tiszteletben kell tartania, törvénytelenséget, személy, vagy dolog elleni erőszakos cselekményt, rongálást nem követhet el, ezen felül a rendőrség hátra lép, mert nem illetékes abban, hogy igazságot tegyen. A rend fenntartásában elkötelezett, a rendbontást, törvénytelenséget nem fogja eltűrni, de ezen felül nem avatkozik be.
A Kapitány úr velünk is szigorúan bánt, azonban megértette a tönkretett vállalkozások helyzetét is. Igazi rendőrparancsnoknak ismertük meg, aki a rend védelmének ügyében elszánt, de aki azt is érzékeli, hogy nem lehet ott rend, ahol becsületes, szorgalmas, értékteremtő munkát végző emberek tönkretétele büntetlenül folyhat.

A SZÁLLODAÉRDEKELTSÉG CINIKUS VÁLASZA

Közben megérkezett a tulajdonos P2 Hotel & Resort Kft. képviselője, egy elképesztően készületlen és tájékozatlan úr, aki a nevét sem tudta annak a fővállalkozónak, amellyel maga a P2 kötött szerződést, s amely a lerabolt Csiszár szerkezetépítő vállalkozás megbízója volt. Azt a hazugság technikát azonban profi módon folytatta, amelyet a Tukacs László – Fakli István – Kovács József kör (ügyvédi segédlettel) két éven át folytatott a VÉSZ-szel történt tárgyalásokon.

Tehát ennek a helyzetnek a megoldására ilyen semmirevaló, felkészületlen alakot küldtek a szállodaérdekeltség vezetői.

Leisztinger Tamás, Hülvely István, Rizó Mihály,

és a kis manipulátorok:

Tukacs László, Fakli István, Kovács József,

EZT A CINIZMUST MEGJEGYEZZÜK!

Ezek az úriemberek mostantól személyesen ellenségei a VÉSZ-nek.

Időközben a rendőrparancsnokok felé telefonhívások útján újabb és újabb követelésekkel álltak elő a szállodaérdekeltség vezetői, a VÉSZ aktivistáinak eltávolítására, a bontott anyagok visszaszállítására vonatkozóan, de ezeket a rendőrségi vezetők rendre visszautasították.

SZUKICS FERENC EZREDES A RABLÓK MELLÉ ÁLL – KIS HÍJÁN ELSZABADUL A POKOL

Váratlanul közölte a Rendőrkapitány úr: „Idejön a főnököm, s ő majd eldönti, hogy mi legyen.” Kisvártatva megérkezett Szukics Ferenc rendőrezredes, a Zala Megyei Rendőrfőkapitány bűnügyi helyettese. Röviden beszélt a Rendőrkapitány és az Örsparancsnok úrral, majd a VÉSZ elnökével közölte a döntését.
Nem volt kíváncsi sem a dokumentumokra, sem a tényekre, sem az előzményekre, nem érdekelte, ki a rabló, ki az áldozat, „a rend védelme” ürügyén azonnal a szállodaérdekeltség mellé állt. Közölte, hogy eljárást fognak indítani, nem érdekli más rendőrségek, ügyészségek és bíróságok állásfoglalása, felszólította a VÉSZ-t a cselekmény abbahagyására, és követelte – a felvett közös, rendőrségi jegyzőkönyv ellenére – a bontott anyagok visszaszállítását.
A VÉSZ elnöke közölte, hogy ezzel a döntésével az ezredes úr a gengszterek pártjára állt, a VÉSZ ettől függetlenül folytatja az akciót, vállalja akár a bűnügyi eljárást is, és nem szolgáltatja vissza a rendőrséggel egyeztetett jegyzőkönyv szerint elszállított bontott anyagot. Megkísérelte megmagyarázni Szukics ezredesnek, hogy a rablás a másik oldalon áll fenn, ez azonban az ezredest egyáltalán nem érdekelte, a szokásos, sehova nem vezető, értelmetlen szöveggel hárított: „Tegyenek feljelentést!” Drámaivá vált a helyzet, amikor a VÉSZ elnöke az akciócsapatokkal közölte az ezredes döntését. Ekkor óriási, felháborodott hangzavar tört ki, s hajszál híján múlt, hogy elszabadul a pokol. Közel jártunk ahhoz a határhoz, amikor az emberek dühe fékezhetetlenné válik. Tűzzel játszott az ezredes úr, s nem rajta múlt, hogy nem lett tűz.

A VÉSZ akciócsapatai a helyszínen maradtak.

SZUKICS EZREDES JOGTIPRÓ MÓDON „SZOLGÁLJA ÉS VÉDI” A SPEKULÁNS RABLÓK ÉRDEKEIT

Ha valakinek kétsége lett volna, hogy milyen motivációk vezetik Szukics ezredest, egy hajmeresztő jogtiprással egyértelmű bizonyítékát adta, hogy a rabló szállodaérdekeltség irányában elkötelezett.
Ráparancsolt beosztottaira, hogy menjenek ki a Csiszár család Hévízhez közel, Pacsán lévő otthonához, amelynek garázsában lettek elhelyezve a felvett jegyzőkönyv szerint a bontott tárgyak, és házkutatási engedély nélkül (!) törjenek be oda, és szállítsák vissza a bontott tárgyakat.
Az autókból kiszálló civil ruhás rendőrök elkezdtek ordítani, fenyegetőzni a békés otthon előtt. Senki nem nyitott ajtót nekik, ezért egy másik telken keresztül (!) behatoltak az ingatlanra, körbe járkáltak, majd egy idő után elmentek. Kb. fél óra múlva újra megjelent a háznál három autó, élén egy nagy fehér terepjáróval (rendszáma: KRD 194). Civil ruhás, magukat rendőröknek mondó alakok újra kiszálltak és még nagyobb hangon elkezdtek ordibálni és fenyegetőzni, megfélemlítés céljából, de ekkor sem nyitott nekik senki ajtót. Ekkor szétrombolták a garázs zárát, de így se tudták kinyitni, s jellemző, hogy a legális, indokolt és jogszerű házkutatásoknál alkalmazott eljárást véghez sem vitték. Végül, dolguk végezetlenül, piros rendőri zároló cédulákat ragasztottak a garázsajtó két szárnyának csatlakozására, és eltávoztak.
Amikor jött a hívás, hogy újra autók álltak meg a Csiszár család háza előtt, a VÉSZ elnöke, Perczel Attila elnökségi taggal és Hegedűs László vezetőségi taggal, egy a helyszínt ismerő aktivistával együtt, videokamerával felszerelkezve a Mirage Hotelből, amelyet a VÉSZ változatlanul megszállva tartott, a pacsai helyszínre sietett, de mire odaértek, nem voltak már ott a rendőrök és az autók. A zárolócédulákról és a zár megrongálásáról felvételeket készítettek.

Mivel csak az Örsparancsnok úr telefonszáma állt rendelkezésre, a VÉSZ elnöke őt hívta föl, hogy megkérdezze, milyen alapon mertek házkutatási engedély nélkül betörni egy békés család otthonába, fölverve egy békés falu nyugalmát. A válasz az volt, hogy Szukics ezredes úr „halaszthatatlan nyomozási cselekmény”-re hivatkozva adott utasítást, amit végre kellett hajtani.

Jogi szakértők szerint a „halaszthatatlanság” indokaként két dolog jöhet számításba: valamilyen cselekmény (például elfogás, vagy lefoglalás) meghiúsulásának a veszélye, vagy valamilyen bűncselekménynek a megakadályozása.
Mivel a rendőrség és a VÉSZ képviselői által közösen felvett jegyzőkönyv szerint jártak el a VÉSZ aktivistái, ezért egyik indok sem áll fenn a Csiszár családdal szemben.
Vagyis a halaszthatatlanság közönséges blöff volt.
Ez azt jelenti, hogy szabályos házkutatási engedéllyel kellett volna a rendőröknek rendelkezniük. Mivel pedig az nem volt, jogtalan behatolást, fenyegetést, rongálást valósítottak meg, hivatali minőségben, rendőri pozíciójukra hivatkozva.

SZUKICS EZREDES JOGELLENES MÓDSZEREKKEL VÉDI A GENGSZTEREK ÉRDEKEIT!

Igazi társadalmi érdekharcról van szó: egyik oldalon áll a pénzhatalom gátlástalan harácsolása, a másik oldalon a társadalmi szolidaritás ereje. Addig, amíg semmilyen törvénytelenség, ember elleni támadás nem történik, milyen alapon avatkozik be a rendőrség ebbe a küzdelembe, amelyben a szolidaritás erőinek is bőven megvannak az eszközei? Miért azt a látszatrendet védi, amit a pénzhatalom gátlástalan érdekei diktálnak? Ha már nem állhat a rendőrség az áldozatok mellé, legalább ne támadná őket!!!

De semmiképpen nem általánosíthatunk. Még azokat a civil ruhás rendőröket sem hibáztatjuk igazán, akik Szukics ezredes jogtipró utasítását hajtották végre.
És egészen más példát láttunk Horváth Kapitány úr és Máté Örsparancsnok úr személyében, akik igazán elkötelezett védelmezői a rendnek, de nem azon az áron, hogy a gátlástalan, rabló pénzspekulánsok oldalára állnak át.
Persze úgy is kijöhet valamilyen látszat-rend, ha a hatalom az erős rabló mellé áll a gyenge áldozattal szemben, de megkérdezem az így gondolkodó jogalkalmazóktól: mi lesz ennek a vége?

Az ügy súlya messze túl van azon, semhogy panasszal el lehetne intézni.

FELJELENTÉS SZUKICS EZREDES ELLEN

A VÉSZ a sértettekkel együtt, Szukics ezredes ellen a Belügyminiszter úrnál és a Nyomozó Ügyészségen feljelentést fog tenni emiatt a jogtipró eljárás miatt. Remélhetően a nyomozás kideríti a valós kapcsolatokat és motivációkat.

Nem csodálkoznánk azon, ha Szukics ezredes megkísérelné tette következményeit beosztottaira áthárítani.

Közben folytatódott a Mirage Hotel megszállása, majd Kapitány úrral történt rövid megbeszélés után a VÉSZ úgy döntött, hogy este fél kilenckor befejezi az akciót. Távozás előtt az aktivisták egy emberként kiáltották: „VISSZAJÖVÜNK!”

Még péntek éjszaka folyamán jött az információ Hévízről, hogy 8 kigyúrt őrző-védőt rendeltek a Mirage Hotel épületéhez.

A SZÁLLODAÉRDEKELTSÉG KI AKARJA PROVOKÁLNI, HOGY VÉR FOLYJON HÉVÍZEN – A VÉSZ ELNÖKÉNEK LEVELE AZ ŐRZŐ-VÉDŐ CÉGHEZ

Egybevág ez azzal, amikor Tukacs László azt mondta Csiszár Lajosnak, hogy neki két fillér lenne 40 millió forint kifizetése, de akkor sem fizeti ki, inkább őrző-védőkre költi. Úgy látszik, megkezdték ezt a költséges játékot.
Annak érdekében, hogy a VÉSZ, hűen eddigi erőszakmentes fellépéséhez, megakadályozza, hogy vér folyjon Hévízen, a VÉSZ elnöke a következő levél továbbítását kérte a Mirage Hoteltől az őrző-védő cég felé:

„Tisztelt Ismeretlen Őrző-Védő cég a hévízi Mirage Hotelben!

Önökkel a VÉSZ-nek semmi dolga és semmi problémája nincs. Rendezetlen vitánk a Mirage Hotel érdekeltségi hátterében lévő HunguestHotels – Trendex érdekeltség megbízásából eljáró spekuláns rablókkal van, akik nem fizették ki a Mirage Hotel építőit. Éppen ezért nem szeretnénk fölösleges konfliktust Önökkel.

Bármennyit fizetnek is Önöknek, nyilván nem azért kapják fizetségüket, hogy egy minden tekintetben hatalmas túlerőben lévő ellenféllel közelharcban összecsapjanak. Komolyan számolniuk kell annak esetleg szörnyű következményeivel.

Felszólítom tehát Önöket: semmiképpen ne kockáztassák meg akciócsapataink megtámadását, mert tudniuk kell, hogy erre az esetre a harcos osztagok szabad kezet kapnak, hogy a legteljesebb eréllyel elhárítsák a támadást. A VÉSZ-t érő támadás esetén nem érvényes az erőszakmentesség alapelve. Mindegyikükre fog jutni öt harcos aktivista, bármennyien lesznek is. Nem beszélve magáról a tömegről, amely kiszámíthatatlanná válik, ha bedühítik.

Azért kezeskedem, hogy ha az akció megkezdésekor nyugodtak és passzívak maradnak, semmilyen támadás nem fogja Önöket érni. Soha egyetlen őrző-védő személyzetet nem támadtunk meg, pedig sokkal találkoztunk számos akciónk színterein.

Nem egyszer még az is előfordult, hogy az őrző-védő cég is a segítségünket kérte, mert őket sem fizették ki a munkájukért.

Kérem, az áljogi blöffölésnek se adjanak hitelt. Hatalmas erővel, bármikor meg fogjuk támadni a Mirage Hotelt, mert ez a Hotel az elkövetett rablás miatt nem fog működni. Teljesen mindegy, milyen határozatokat hoznak a rablók védelmében azok a hatósági fórumok, amelyek ugyanakkor a kisujjukat sem mozdítják meg az áldozat érdekében.

Tudniuk kell, hogy heteken át jeleztük békés demonstrációkon a várható akciót, de nem hitték el. Most időben jelzem az akciók eszkalációját.

Üdvözlettel, a fentiek megértését és tudomásul vételét kérve: Éliás Ádám elnök (VÉSZ)”

A KÖVETKEZŐ LÉPÉSEK

A VÉSZ megkezdi a HunguestHotels – Trendex érdekeltség módszeres, masszív megsemmisítését.
Mostantól kezdve a szállodalánc összes szállodája ellen bármikor, bármilyen erővel, nappal, vagy éjszaka, bontási akciók sorozata kezdődik.

A hévízi Mirage Hotel ellen folytatjuk az akciókat. Ez a Hotel, rövid időn belül nem fog már működni. Felszólítjuk a szállodai személyzetet, ne fogadjanak vendégeket, mert műszaki értelemben eldurvulhatnak az akciók.

Mivel sajtóhírek szerint Leisztinger Tamásnak voltak már érdekes kérdései: „Lelövesselek, vagy agyonveresselek?”, s hasonlóak, ez pedig egybevág Tukacs László fenyegetőzésével, amikor Csiszárékat, pusztán azért, mert állhatatosan követelték jussukat, verőlegényekkel fenyegette meg, a VÉSZ szeretné egyértelművé tenni:

HA AZ ÉRDEKELTEK KÖZÜL BÁRKINEK A HAJA SZÁLA MEGGÖRBÜL, A VÉSZ AKCIÓCSAPATAI LEISZTINGER TAMÁST ÉS TÁRSAIT BEKERÍTIK ÉS MEGROHAMOZZÁK.

A VÉSZ addig egy tapodtat sem hátrál, amíg az igazság nem érvényesül, s a Csiszár Vállalkozás talpra nem áll. Ha ehhez az eddigi fellépés nem volt elegendő, akkor folytatjuk és fokozzuk a harcot a bűnös szállodaérdekeltséggel szemben.

Az ügy folytatása közjogi és társadalmi szempontból is jelentős.

Annak is eljött az ideje, hogy komolyan elgondolkodjunk: jobb-e a hazai pénzoligarchia, mint a külföldi? Jobb-e, ha hazai vérebek tépik szét a falu tyúkjait, mint ha külföldi vérebek tépik szét? Vagy netán, biztos ami biztos, mindegy, hogy hazai, vagy külföldi, a vérebeket ártalmatlanná kell tenni?

Ez lesz a következő nagy témánk, A SZABADSÁGHARC – ÚJ FORMÁKBAN II.

Ebből pedig közvetlenül következik a harmadik, mindennél égetőbbé és sürgetőbbé vált tétele a szabadságharc új formáinak: a földvédelem, Kishantos megmentése.