Home SZÖVETSÉGI HÍREK

VÉSZ TV

VÉSZ Rádió



Get the Flash Player to see this player.

time2online Extensions: Simple Video Flash Player Module

Partnereink

Hirdetés

Hirdetés

Bejelentkező űrlap



VÉSZ Akciók és Programok

március 2024
V H K SZ CS P SZ
25 26 27 28 29 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6

Névnap

Ma 2024. március 19., kedd, József és Bánk napja van. Holnap Klaudia napja lesz.

Jelen vannak

Oldalainkat 991 vendég böngészi
SZÖVETSÉGI HÍREK


SZÖVETSÉGI HÍREK 2015. MÁJUS PDF Nyomtatás E-mail
Olvasóink értékelése: / 4
ElégtelenKitűnő 
Írta: Éliás Ádám elnök   
2015. május 09. szombat, 16:55

1. A VÉSZ első fokon pert nyert a Pörzse Sándor által indított második perben a Fővárosi Törvényszéken – a VÉSZ békejobbot kínál a Pörzse házaspárnak az ügy békés megoldása érdekében
2. Megkezdte működését a VÉSZ Szövetségi Futárszolgálata
3. Kótai Mihály profi ökölvívó világbajnok – mint érdekvédelmi tárgyalópartner
4. Sűrű, sötét viharfellegek a belpolitikai élet egén a devizaalapú hitelek piaci árfolyam szerinti forintosításának következményeként

1. A VÉSZ első fokon pert nyert a Pörzse Sándor elleni második perben a Fővárosi Törvényszéken – a VÉSZ békejobbot nyújt Pörzse Sándornak az ügy békés megoldása érdekében
Pörzse Sándor újabb pert indított Szövetségünk ellen, jóhírnév megsértése miatt, a 2013. november 4.-én az Országgyűlési Képviselői Irodaház előtt tartott demonstrációnkra hivatkozva, amely során a VÉSZ akciócsapatai azt skandálták az Irodaház előtt: „Pörzse Sándor, fizesd ki a házadat!”
Keresetlevelében Pörzse Sándor megállapítja: „…az alperesi jogsértésnek” (ezen a VÉSZ demonstrációja értendő) „igen gyorsan híre kelt, az nagy érdeklődésre tartott számot, több sajtószerv is beszámolt arról, ennek köszönhetően a közvélemény széles köre is értesült az alperes személyemet lejárató akciójáról.” Előzőleg leírja, hogy a legnépszerűbb hírportálon több napon át a főoldalon volt látható a hír, egy másik, a legnépszerűbbek közé tartozó hírkereső oldalon pedig a „második legolvasottabb hír volt” a VÉSZ tüntetéséről szóló beszámoló.
Mindezek miatt kereseti kérelmében Pörzse Sándor a VÉSZ-szel szemben többek között 500.000,- forint kártérítés megítélését és a további „jogsértésektől” eltiltását kérte a bíróságtól.
Alapos, több tárgyalásból álló, és gondos, minden érdemi kérdésre kiterjedő bizonyítást foganatosító eljárás után a Fővárosi Törvényszék 2015. március 26.-án hirdetett ítéletet.
A Fővárosi Törvényszék Pörzse Sándor keresetét elutasította.
A Bírónő indokolása többek között olyan megállapítást tartalmazott, amely az érdekvédelmi munkában új, tiszta, az igazságosságot szolgáló alapokat teremt.
Leszögezte, hogy ha adva van egy elismert, vagy bizonyított teljesítés, és ebből fakadóan elismert, vagy bizonyított tartozás, akkor a tartozását ki nem fizető felet terheli annak bizonyítási kötelezettsége, miért nem fizeti ki, vagy miért csak részben fizeti ki a teljesítő fél munkáját.
A másik per kapcsán a Fővárosi Ítélőtábla is két, az érdekvédelmi munkát hatékonyabbá tévő, szintén elvi jelentőségű megállapítást tett. Az egyik: nincs jelentősége annak, hogy egy házaspár melyik tagja írja alá például a házuk kivitelezési munkáira kötött szerződést, vagy a munkákkal kapcsolatos más dokumentumokat, a megkötött szerződés teljesítéséért egyformán felelős a házaspár mindkét tagja. A másik nagy jelentőségű megállapítás: a teljesítést és a tartozást nem kötelező jogerős bírósági ítélettel bizonyítani, hanem annak „a bizonyítására más módon is – akár okirati bizonyítékokkal, akár tanúvallomással – sor kerülhet.”
Abban a másik perben mind a keresetlevél, mind az elsőfokú ítélet a Fővárosi Ítélőtábla által konkrétan megcáfolt két sarkallatos jogi álláspontra épült: egyrészt arra, hogy nem Pörzse volt a szerződő partner, hanem a felesége, másrészt pedig arra, hogy az érintett, Pörzséék által ki nem fizetett VÉSZ tag nem bizonyította jogerős bírósági ítélettel Pörzséék tartozását. Így az elsőfokú és a másodfokú ítélet egymással szöges ellentétben álló jogi érvelést tartalmaz, és ezeket az ellentéteket a másodfokú ítélet nem oldja fel. Ez a tény felülvizsgálati kérelmet indokolt volna, azonban, egy, a másik per elsőfokú ítéletének meghozatalát olyan új momentum jutott tudomásunkra, amely az Ítélőtábla álláspontja szerint alapvetően befolyásolta volna az elsőfokú ítélet tartalmát. Nevezetesen: egy az ügyben érdemi vallomást tevő új tanú jelentkezett. Ezért a VÉSZ perújrafelvételt kezdeményez a Fővárosi Törvényszéken.
Elsőfokú pernyertességünket azonban nem a küzdelem fokozására és húzására kívánjuk felhasználni. Nagyon is megértjük Pörzse Sándor feleségének, Dr. Győrfi Adrienne Asszonynak, az Orvostudományi Egyetem docensének a bírósági tárgyaláson tanúként tett kifakadását, hogy egy ilyen ügy rengeteg kellemetlenséggel jár, rengeteg erőt és időt vesz igénybe.
Felülemelkedünk azon a tényen is, hogy személyesen Pörzse Sándor a tárgyaláson olyan gyalázkodó megjegyzéseket tett Szövetségünkre, amelyekért akár több pert is – büntetőpereket is! – lehetne indítani ellene. Ahogy mondani szokták: „spongyát rá!” – tudjuk be impulzív természetének, és a VÉSZ-t gyalázó becstelen személyek iránti naív hiszékenységének!
Békejobbot kínálunk: üljünk le, s fejezzük be békésen ezt a történetet! Az érintett felek állapodjanak meg egy mindkét oldal számára elfogadható kompromisszumos megoldásban. Ez a VÉSZ hivatalos javaslata. Reméljük, a résztvevő felek félreteszik a presztizsszempontokat, s hajlandóak lesznek a békés befejezésre!
Mert - ahogy tagjainknak és ellenfeleinknek mondani szoktam (ha szabad kivételesen magamat idéznem) -: egy mindkét fél számára elfogadható kompromisszum ezerszer jobb, mint a legjobb, akár győztes háború is!

2. Megkezdte működését a VÉSZ Szövetségi Futárszolgálata
Felállt és megkezdte tevékenységét a VÉSZ biztosító akciócsapatainak válogatott tagjaiból szervezett Szövetségi Futárszolgálat.
Szövetségünk Futárszolgálata alapjaiban különbözik a postai szolgáltatások körébe tartozó, jogszabály által meghatározott futárszolgálatoktól. A Futárszolgálatnak a Vezetőség által jóváhagyott Szabályzata szabja meg a működés jellegét, feltételeit. A vonatkozó vezetőségi határozatokat és a Szabályzatot – tájékoztatás céljából – megküldtük az Országos Rendőrfőkapitány úrnak is, hiszen könnyen előfordulhat, hogy a rendőrségnek – félreértések, vagy rossz lelkiismeret miatti esetleges bejelentések következtében – ellenőriznie kell a futárok szabályos eljárását.
A Futárszolgálat feladatát a Szabályzat úgy határozza meg, hogy a Szövetség szakmai, gazdasági érdekképviseleti tevékenységét kell gyorsabbá, hatékonyabbá tennie.
A Futárszolgálat kizárólag a VÉSZ tagjainak teljesíthet szolgálatot,
a Szövetség tisztségviselői között,
a Szövetség és tagjai között,
a Szövetség tagjai között egymás viszonylatában,
a Szövetség és külső partnerei között,
a Szövetség és tagjainak külső partnerei között, valamint
a Szövetség tagjai és azok külső partnerei között.
A Futárszolgálat semmilyen viszonylatban nem továbbíthat pénzt, értékpapírt (kivéve szerződésből fakadó teljesítések számláit), és értéktárgyakat (ékszereket, műtárgyakat, műkincseket).
A Szabályzat további szigorú előírásai garantálják, hogy a Futárszolgálat csak a VÉSZ tagjai számára, a Szövetség alapelveinek, Alapszabályának megfelelően működjön.
A Szövetség szokásos ügymenete alapjaiban nem változik meg a Futárszolgálat tevékenységével, csupán gazdagodik, és adott esetekben gyorsabbá, nyomatékosabbá válik.
Ugyanúgy, mint eddig, legelőször érintkezésbe lépünk tagjaink ellenfeleivel, fölvesszük velük a kapcsolatot, s közvetítői tevékenységgel igyekszünk mindent elkövetni a békés, korrekt, jogszerű megegyezés érdekében.
De ha például egy rosszhiszemű partner, „strucc-politikát” folytatva, azt gondolja, hogy ha nem hívja vissza a VÉSZ adott ügyben eljáró vezetőjét, és ha nem reagál email-leveleire, ezzel meg is oldotta az ügyet, akkor a Futárszolgálat megkeresi, és közvetlenül kézbesíti a szükséges levelet.
Sok sikeres küldetést teljesített már a Futárszolgálat, és idáig még mindenkit megtalált, akit keresett. Előfordult ugyan, hogy őrző-védőkkel próbálták útjukat állni a futároknak, de azóta – anélkül, hogy a futárok bármilyen, akár a legcsekélyebb mértékű erőszakos fellépést is végrehajtották volna – már ott is tudják, hogy éppoly fölösleges félni jó szándékú, kézbesítési feladatot teljesítő aktivistáktól, mint amennyire értelmetlen erőszakosan szembeszegülni velük.
Eddig a Futárszolgálat segítő közreműködése nyomán mindig beindultak a tárgyalások, több ügy be is fejeződött.
Eddigi jó tapasztalataink alapján kimondhatjuk: valóban felgyorsulnak az események a Futárszolgálat által, és ezzel hatékonyabbá vált működésünk.

3. Kótai Mihály profi ökölvívó világbajnok – mint érdekvédelmi tárgyalópartner
Mivel reális remény van a békés megoldásra, ezért az alábbi kedves történet szereplői közül nem nevezem nevén az érdekvédelmi konfliktusban a VÉSZ tag barátunkkal szembenálló feleket. A VÉSZ kialakult gyakorlata szerint ugyanis a békésen megoldódó ügyekben csak akkor hozzuk nyilvánosságra az ellenfél nevét, ha ezt maga kívánja. Nem egyszer erre is volt példa.
Nevezzük az ellenfeleket funkciójuk szerint egyszerűen csak fővállalkozónak és beruházónak.
A történet a szokásos módon kezdődött. Schronk Attila barátunk, az Ablak Bazár Kft.nek, Szövetségünk tagjának vezetője azzal a panasszal fordult hozzánk, hogy egy ajkai beruházáson teljesített munkájának (nyílászárók gyártása, szállítása, beszerelése) több mint 3 millió forint értékű végszámláját a fővállalkozó nem akarja kifizetni. A munka teljes befejezése – javítások, hiánypótlások elvégzése, a fővállalkozó részéről cégszerűen aláírt teljesítésigazolás kiadása– óta nem lehet elérni a fővállalkozót, levelekre, emailekre nem reagál, s a végszámlát a kifizetési határidő lejárta után indokolás nélkül visszaküldte.
Többször próbáltam a fővállalkozót telefonon keresni, üzenetet hagytam, nem hívott vissza. Email levelet küldtem neki, nem reagált. Ezután szintén email levelekben megkerestem a beruházó vezetőit, de ők sem válaszoltak.
Ekkor a Futárszolgálat egyik csapata a fővállalkozó címein (székhely, telephelyek) keresték a fővállalkozót, aki nem volt található ezeken a helyszíneken. Ott hagyták a levelemet, majd amikor egy óra múlva visszamentek, már bezárva találták az irodákat. Másnap a beruházó cég ajkai székhelyén kézbesítették a levelemet. Őrző-védők megpróbálták a futárokat feltartóztatni, de a Futárszolgálat aktivistái – teljesen békésen – bementek a nagyterületű telephelyre, megkeresték a beruházó irodáját, és ott hagyták a levelemet.
Ezek a leveleim mindig a jogszerű, korrekt megegyezésre szólítják fel értetlen, vagy rossz lelkiismeretük miatt bujkáló, esetleg testőrök mögé bújó partnereinket. Ez utóbbiak is be szokták látni, hogy szükségtelen testőrök mögé bújni, mert mi nem bántjuk őket, az pedig esélytelen próbálkozás lenne, ha akár csak a Futárszolgálat csapataival szemben megkockáztatnának erőszakos fellépést.
Még aznap délután telefonhívásom volt, s az alábbi beszélgetés zajlott le:
- Tiszteletem, Kótai Mihály vagyok, az X cég képviseletében hívom önt (itt a fővállalkozó nevét mondta), mediációval foglalkozom, és szeretnék önnel az Ablak Bazár Kft.-vel kapcsolatos ügyben találkozni és tárgyalni az önnek megfelelő időpontban és helyszínen.
Magam is bemutatkoztam, s megbeszéltük az időpontot, helyszínként az Ablak Bazár Kft. irodáját határozva meg. Megadta a telefonszámát, majd elköszöntünk.
Schronk Attila mondta, hogy ez az úr azonos a bokszolóval.
A tárgyalás előtti napon felhívtam, hogy közöljem: csak akkor van értelme a tárgyalásnak, ha a fővállalkozótól teljeskörű felhatalmazással rendelkezik. Közölte, hogy írásos meghatalmazása van, amit át fog nekem adni. Nagyon tisztelettudó stílusban beszélt, elmondta, tudja, ki vagyok, és nagyra becsüli tevékenységemet.
- Ön pedig a bunyós Kótai? – kérdeztem.
- Igen, az vagyok. – válaszolta.
- Nahát akkor én is ismerem önt, örülök, hogy megismerhetem, sok meccsét drukkoltam végig.
Ebben a hangulatban köszöntünk el.
Pillanatokon belül híre ment a biztosító csapatok aktivistái között, hogy az ökölvívó világbajnokkal fogok érdekvédelmi tárgyalást folytatni. Sokan el akartak jönni. Volt, aki csak azért, hogy találkozhasson a világhírű, kitűnő sportemberrel, volt, akiben már a harci hév lobogott, mondván, hogy ez biztosan csak a megfélemlítésünk miatt van, és majd ők megmutatják.
Na, gondoltam, pont az hiányzik, hogy idétlen kakaskodásba fulladjon egy érdekvédelmi tárgyalás, és szigorúan megtiltottam, hogy bárki is megjelenjen az aktivisták közül a tárgyaláson.
A tárgyalás végig békés, nyugodt légkörben zajlott. Misi végig intelligens, tárgyszerű, kifejezetten tisztelettudó stílusban beszélt.
Elmondta megbízójának álláspontját, s mivel Schronk Attila elmondásából az előzményeket már ismertem, kikerekedett a kép.
A fővállalkozó előleget adott az Ablak Bazár Kft.-nek, azzal a szóbeli megállapodással, hogy amikor a teljes anyagot leszállítja az Ablak Bazár, akkor a teljes anyagköltséget kifizeti. Az Ablak Bazár a teljes anyagmennyiséget leszállította, de a kifizetés nem történt meg. Erre Schronk Attila – sokszor átélve már a különböző átverések megnyomorító következményeit –, a teljes anyagmennyiséget elszállította az építési helyszínről, azt a részt is, amely előleg formájában már ki volt fizetve. Erre aztán a fővállalkozó, betartva a megállapodást, kifizette a teljes anyagköltséget, mire az Ablak Bazár visszaszállította a teljes anyagmennyiséget. A végszámla összege a beszerelés munkadíját tartalmazta, s a fővállalkozó – Misi szavaival élve – „úgy érzi”, hogy ezt már nem fogja kifizetni, mivel őt Schronk Attila átverte, amikor az előleg formájában már kifizetett anyagmennyiséget is elszállította a helyszínről.
Elmondtam, hogy ez a történet kétségtelenül tükrözi az utóbbi 10-15 évben kialakult általános egymás iránti bizalmatlanságot az építőipar, de általában is a gazdaság területén. Egy teljesített és teljesítésigazolással leigazolt munka elszámolásánál azonban ismeretlen fogalom és elfogadhatatlan eljárás a megtorlás, vagy a bosszúállás, ezért a teljesített, átvett és leigazolt munkát, a kölcsönösen elszenvedett bizalmatlanság kellemetlenségei után is korrekt, jogszerű módon ki kell fizetni.
Misit láthatóan megdöbbentette, hogy az Ablak Bazár a kifogástalanul teljesített, befejezett munkáról a fővállalkozó által leigazolt teljesítésigazolással rendelkezik. Mondta, hogy erről a megbízója nem tájékoztatta, s ezt meg kell még vele beszélnie.
Kértem, adja át üzenetemet: amennyiben záros határidőn belül a fővállalkozó korrekt, jogszerű módon kifizeti az átvett és leigazolt munkát, akkor ennyiben maradunk. Ha ezen időpontig nem fizeti ki, akkor a behajtás költségeit is ki kell fizetnie.
Misi ekkor az egyszer kicsit felháborodott: neki még senki nem mert ilyen fenyegető tartalmú üzenetet mondani, s ő ezt az üzenetet nem fogja átadni.
Mondanivalómat összefoglalva: azt érzékeltettem vele, hogy ha mediációt végez, akkor annak mindig kétirányúnak kell lennie: az egyik fél álláspontját a másik fél felé, és a másik fél álláspontját az egyik fél felé is közvetítenie kell, akkor tölti be igazán a mediáció (közvetítés) nemes küldetését, és akkor tudja közelebb hozni a feleket, akár a megegyezésig.
Ettől függetlenül kifejezetten jó hangulatban váltunk el.
Pár nap múlva felhívott Kótai Misi, pár nap türelmet kérve, mert a jogászok is meg akarják vizsgálni a helyzetet.
Misi javára legyen mondva, hogy alighanem mégis csak átadhatta az üzenetemet, mert pár nap múlva levél érkezett a fővállalkozótól az Ablak Bazárhoz, amelyben kérik az Ablak Bazár hivatalos nyilatkozatát, hogy hajlandó lenne-e lemondani a behajtási költségátalány követeléséről. Az Ablak Bazár álláspontja: ad egy végső határidőt a végszámla kifizetésére. Csak akkor mond le a behajtási költségátalány követeléséről, ha addig a kifizetés megtörténik; ha odáig nem történik meg, akkor a behajtás költségeit is ki kell fizetnie a fővállalkozónak, vagy személy szerint a fővállalkozó cég tulajdonosainak.
Itt tartunk, s úgy tűnik, az ügy békésen meg fog oldódni.
Kótai Misi korrekt szereplése nyomán pedig elgondolkodtam: milyen nagy társadalmi haszna lenne, ha az érdekvédelmi munka területén, és általában a társadalom önvédelmi fellépéseinek területein, minél több bátor, elszánt, de felkészült és fegyelmezett fiatalember jelenne meg, és dolgozna a VÉSZ elvei szerint, azaz az igazság és igazságosság szellemében.
Egyrészt hatékonyabbá válna az érdekvédelem és az önvédelem.
Másrészt ezekről a területekről az ilyen fiatalemberek – bár most éppen az érdekvédelmi konfliktus két ellentétes oldalán álltunk, mégis azt mondom, hogy ebből a szempontból együvé számítom a VÉSZ akciócsapatait is – kiszorítanák ezekről a területekről a bűnözést, amely sajnos még mindig meglehetősen átitatja ezeket a konfliktusokat.

4. Sűrű, sötét viharfellegek a belpolitikai élet egén a devizaalapú hitelek piaci árfolyam szerinti forintosításának következményeként
A VÉSZ-hez közvetlenül és közvetetten eljutó információk szerint megoldhatatlan, elhordozhatatlan helyzetbe hozta az adós családokat a devizaalapú, lakóingatlanok jelzálog-fedezetével terhelt hitelek piaci árfolyamon történt forintosítása.
Hangot adtam már ezeken a hasábokon annak a meggyőződésemnek, hogy a FIDESZ-KDNP pártszövetség sorozatos vereségei, népszerűségének drámai visszaesése nem a netadó, vagy a korrupció-gyanús ügyek, a belső villongások, esetleg a média-lehetőségek emiatti csökkenése következtében, hanem a forintosítással kapcsolatos égbekiáltó hazugságok miatt történt. Alig hiszem, hogy eléri a társadalom egyharmadát azok száma, akiket közvetve, vagy közvetlenül ne érintene ez a probléma.
A FIDESZ-KDNP pártszövetség összes a témában megnyilatkozó vezetője hat éven át fejtette ki nyilvánosan, hogy a piaci árfolyamon történő forintosítás egyrészt igazságtalan lenne, mert egyoldalúan rakná a hitelfelvevők nyakába az árfolyam- kockázat minden terhét, másrészt elviselhetetlen, hordozhatatlan terhekbe betonozná be évtizedekre az adós családok százezreit. Ezért nagyon sokszor leszögezték, hogy szó sem lehet a piaci árfolyamon történő forintosításról.
Aztán egyszer csak közölték, hogy minden azt megelőző nyilatkozatukkal szöges ellentétben, a közlés napjának piaci árfolyamán fog történni a forintosítás.
Vagyis győztek a pénzpiacok és a bankok: az általuk művelt idióta matematikai játékokba – hiszen ennek az egésznek a reálgazdaság teljesítményéhez semmi köze! – emberek milliói fognak belerokkanni.
Ezt az elképzelhetetlen lépést két hivatkozással vélik igazolni.
Az egyik: az elszámolási törvény miatt a bankok által, azok tisztességtelen árfolyamrés- és kamatpolitikája miatt visszafizetendő összeg, – azt jósolták, hogy emiatt 20-30 százalékkal fog csökkenni átlagosan a tőketartozás és a törlesztő részlet. Aztán a bankok elszámolásából kiderült, hogy az elszámolási törvény következtében visszafizetendő rész filléreket jelent a hatalmas tőketartozás-növekedéshez képest, a törlesztő részlet pedig – most már a jegybanki kamatváltozásoknak kiszolgáltatva – olyan magas szinten állandósul, amelyet a családok megnyomorodás nélkül nem képesek teljesíteni. Akkor pedig mihez képest csökkent a tőketartozás és a havi törlesztő részlet 20-30%-kal?
A másik hivatkozása a Kormánynak, hogy a Kúria, a minden alkotmányos és emberiességi jogelvet semmibe vevő, társadalomellenes döntésével, amely szerint az árfolyamváltozás kockázatát egyedül kell a hitelfelvevőnek viselnie, kijelölte azokat a kereteket és korlátokat, amelyeken belül tud csak a Kormány és a Parlament intézkedni.
Csakhogy a Kúria döntése már régen megvolt, amikor a FIDESZ-KDNP pártszövetség még hosszú hónapokon keresztül – választások közeledtével, sőt még hónapokon át a választások után is – ugyanazt az álláspontot képviselte, amit addig, nevezetesen, hogy szó sem lehet piaci árfolyamon történő forintosításról.
Egyébként pedig a pártszövetség számos kérdésben talált egy adott jogi helyzetet megváltoztató megoldást törvénymódosításokkal, új törvények hozásával, ha akart.
Egy szó mint száz: beléptünk a FIDESZ-KDNP kurzus hatodik évébe, és semmilyen megoldás nincs még kilátásban sem arra, hogy megoldást nyerjen, de legalábbis kezelhetővé váljon ez a hitelválság. Mert mit mondjon az, akinek egymillió forintot jóváírtak, miközben tízmilliós hiteléből törlesztett már hat milliót, s az elszámolásban az áll, hogy a tőketartozása (!!!) ezek után 17 millió?
A kétségbeesés pedig nőttön nő, s közeledik egy olyan ponthoz, amikor kezelhetetlenné válnak a pénzhatalom elleni szembeszállás lépései. A politikai elit – a Kormány és az ellenzék, vagyis a 2010 utáni és előtti hatalom – most már egyformán felelős, és egyik sem fogja szárazon elvinni a „balhét”.
Vége annak a hatalomnak, amely így kell, hogy kezdje a mondatait: „Azért hazudtunk, mert…” - és amikor valósághűen csak így kezdheti a mondatait, akkor már teljesen mindegy, hogyan folytatja.
A sötét viharfellegekből ki fog törni az orkán, ha nem történik azonnal valami ténylegesen érdemi beavatkozás az igazságosság oldalán. Orbán Viktor szókimondó, az igazságot kendőzetlenül leleplező megnyilvánulásai nyomán óriásira nőtt a remény és a várakozás. A rettenetes csalódás, amelyet a bankok tényleges elszámolása kivált, pártállástól függetlenül robbanni fog.

 
Tájékoztatjuk az érdeklődőket legutóbbi akcióink (2012. július 5. és 9.) eredményeiről PDF Nyomtatás E-mail
Olvasóink értékelése: / 6
ElégtelenKitűnő 
Írta: VÉSZ Elnökség   
2012. július 13. péntek, 14:09

1. 2012. július 10.-én megbeszélés zajlott le Demján Sándor úr, a VOSZ elnöke, ARCADOM tulajdonos és Éliás Ádám a VÉSZ elnöke között. A megbeszélés tematikáját a konkrét ügyeken túl kitágították a kis- és középvállalkozások problémáinak áttekintésére is.
A felek a megbeszélésről közös közleményt adtak ki:

KÖZÖS KÖZLEMÉNY

Demján Sándor, a Vállalkozók Országos Szövetségének (VOSZ) elnöke, az Arcadom Zrt. tulajdonosa, és Éliás Ádám, a Vállalkozások Érdekvédelmi Szövetségének (VÉSZ) elnöke között 2012. július 10.-én, az Arcadom Zrt. székházában lezajlott megbeszéléséről.

A résztvevők a jó légkörű, konstruktív tárgyaláson megállapították, hogy a kis- és középvállalkozások problémáinak kezelése, tevékenységük biztonsága és fejlődése, és általában a magyar gazdaság egészséges működése érdekében, továbbá a fölmerült konkrét ügyek megoldása érdekében, azonos oldalon állnak.

Megállapodtak a következőkben:

1. A VOSZ és a VÉSZ együtt lépnek fel kezdeményezésekkel és szakmai javaslatokkal a Kormány és a Parlament irányában, a lánctartozások megoldása és kiküszöbölése és a felszámolási eljárás megváltoztatása érdekében. Egyetértettek abban, hogy a felszámolási eljárások során nem lehet hátrányos helyzetbe szorítani azokat a vállalkozásokat, amelyek az osztozkodás tárgyát képező értékeket megteremtették. A lánctartozásoknak és a felszámolási eljárások elharapózásának közös gyökere van. Sokkal nagyobb hangsúlyt kellene fektetni a megelőzésre, arra, hogy a csőd veszélyének kezdeti jeleire azonnali, megelőzési jellegű reagálás történhessen. Különösen fontos ez a nagyvállalatok esetében, amelyek sok száz hozzájuk kapcsolódó alvállalkozót képesek magukkal rántani a csődbe.
A VOSZ és a VÉSZ egyeztetik és kidolgozzák közös javaslataikat ezeken a területeken, a lánctartozások és a felszámolások megelőzése érdekében.

2. Az Arcadom Zrt. belép a VÉSZ-be, s a konkrét ügyekben érintett VÉSZ-tag alvállalkozók jogos követeléseinek kielégítése a VÉSZ-nek az Arcadom Zrt. érdekvédelmi képviseletében történő fellépése eredményeként kerül sorra.

Budapest, 2012. július 10.

Demján Sándor
VOSZ elnök, ARCADOM tulajdonos
Éliás Ádám
VÉSZ elnök

 

2. A CIB Bank kezdeményezésére 2012. július 11.-én, a Bank Medve utcai székházában érdemi tárgyalások kezdődtek Király Gábor CIB vezérigazgató-helyettes úr és Éliás Ádám VÉSZ-elnök között, a Bank más munkatársai és a konkrét ügyben érintett VÉSZ-tag vállalkozó, Perczel Attila, a Szövetség elnökségi tagja jelenlétében.
A tárgyaló felek rögzítették, hogy a lehető leghamarabb érdemi megoldást akarnak elérni, s pontot tenni a konfliktus végére.
Király Gábor vezérigazgató-helyettes úr közölte, hogy az ellen az off-shore cég ellen büntetőfeljelentést tettek, amelynek a CIB Bank régi vezetése eladta, majd a CIB Bank tőlük visszavette az érintett projektet, a balatonlellei apartman-hotelt.
E váltások miatt sok olyan dokumentum hiányzik a CIB Banknál, amely szükséges a konfliktus megoldásához.
Perczel Attila vállalta, hogy az ügy nála lévő dokumentumainak másolatát átadja a CIB Bank illetékeseinek, hogy az ezt követő tárgyaláson a megállapodás létrejöhessen az ügy megoldásáról.
A VÉSZ a tárgyalások idején, a megállapodás megkötéséig, nem hajt végre akciót a CIB Bank fiókjai ellen. Ha létrejön a megállapodás, végérvényesen megszünteti az akciókészültséget a Bank ellen.

3. Az Atalian Zrt. új vezérigazgatója, Nagy Imre úr kezdeményezésére tárgyalások kezdődtek az Atalian Zrt. és a VÉSZ között 2012. július 12.-én, az Atalian Zrt. Duna-Plaza Irodaházban lévő irodájában, a Magyar Nemzeti Galéria belső átalakításával kapcsolatos elszámolási ügy megoldása érdekében.
Az Atalian Zrt. új vezetése kifejezte azt a szándékát, hogy közreműködjön az érintett VÉSZ-tag alvállalkozók jogos követeléseinek lehető leghamarabb történő kielégítésében.
Ennek érdekében kész elfogadni a munka igazságügyi műszaki szakértő által történő felmérését, s engedményezési szerződést megkötni annak érdekében, hogy a Nemzeti Galéria közvetlenül kifizethesse az érintett alvállalkozókat.
A megállapodás megkötésére vonatkozó javaslatát az Atalian Zrt. napokon belül kialakítja, s eljuttatja a VÉSZ-hez.

4. A VÉSZ elnökének a TESCO Vezérigazgatósága munkatársával, Dr. Sipos Máté úrral történt újabb telefonbeszélgetése során, 2012. július 12.-én, a TESCO képviselője ismételten rögzítette, hogy a 2012. július 16.-ára kitűzött, TESCO -VÉSZ tárgyaláson, végleges megoldást kell rögzíteniük az érdekelt feleknek a Nóra 97 Kft. és a Ker-Transz Kft. VÉSZ-tag alvállalkozók elszámolási ügyében.

5. A VÉSZ elnöke az újabb, lényegesen keményebb akciók előtt ultimátumban szólította fel a Hunguest – Trendex – P2 Resort csoportot (szegedi Forrás Hotel és hévízi Mirage Hotel), a CODEX – Bernecker csoportot (CODEX nyomda, Budakeszi), a Pere Laurent – Balogh Béla csoportot (Budapest, VIII. Krúdy Gy. u 11.) és a Váci1 Kft. – Orcogroup csoportot (Váci u. 1.) az érintett VÉSZ-tag alvállalkozók jogos követeléseinek azonnali rendezésére. Amennyiben ez nem történik meg, minden következményért a megrendelői oldal szereplőit terheli a felelősség, akkor is, ha egyes esetekben felszámolási eljárás folyik.

Minden további fejleményről tájékoztatni fogjuk az érdeklődőket.

 
Újabb akcióink 2012. július 9-én PDF Nyomtatás E-mail
Olvasóink értékelése: / 3
ElégtelenKitűnő 
Írta: VÉSZ Akcióparancsnokság   
2012. július 10. kedd, 10:43

Első helyszínünk a Cash and Limes Zrt. felszámoló cég volt (Budapest, XIV. Cházár A. u. 9.).
Először az ingatlan tulajdonosa és a biztonsági emberek tiltakoztak az akciócsapatok tömeges megjelenése ellen, „magánlaksértésre” és egyéb kifogásokra hivatkoztak, holott az aktivisták egyszerűen csak bementek a székház udvarára. Végül azonban Rapavi Tibor, az egyik kárvallott cég vezetője ismertette ügyének történetét, a VÉSZ elnöke pedig felolvasta és átadta a felszámolók képviselőjének Szövetségünk tiltakozó jegyzékét a felszámolási eljárás jogi szabályozása és gyakorlata ellen.
Ez a szabályozás és gyakorlat teszi – többek között – spekulánsok országává Magyarországot. Tiltakozásunk nem csak nekik, a Gropius Zrt. felszámolójának, és a Vectigalis Zrt.-nek, a Hérosz Zrt. felszámolójának, hanem az államnak, a törvényalkotó közhatalomnak is szólt.

Íme a felszámolóknak átadott tiltakozás szövege:

„T I L T A K O Z Á S

a felszámolási eljárások jogszabályi háttere és módja ellen

A Vállalkozások Érdekvédelmi Szövetsége (VÉSZ) a kis- és középvállalkozások tömegeinek érdekvédelmi képviseletében a legerélyesebben tiltakozik a felszámolási eljárások jogszabályi háttere és gyakorlata ellen.
Ma Magyarországon a felszámolási eljárások éppen azt az értékteremtő munkát végző társadalmi réteget, a kis- és középvállalkozások (kkv) szektorát sújtja, amely megteremti azt az értéket, amelyen aztán mások osztoznak. Hozzájuk képest a felszámolási eljárásokon hízik az állam, a felszámoló, a bankok, de ők, akik saját költségükön, kemény munkával, majdnem mindig eladósodásuk árán létrehozzák azt az értéket, amely a felszámolási eljárás jelenlegi formájában minden követelés kielégítésének alapját képezi, éppen ők tönkremennek az eljárás folyamán.
Két oka van ennek.
Az egyik a felszámolási eljárás jogi hátterében meghúzódó kontraszelektív szabályozás, amely az adott értéket megteremtő alvállalkozókat olyan hátrányos pozícióba szorítja a kielégítendő hitelezők körében, amely pozícióban már teljesen reménytelenné válik jogszerű követelésük kielégítése. Előbbre való a felszámoló, az állam, a bankok, de az nem baj a jelenlegi szabályozás szerint, ha éppen az az ember és cég egzisztenciálisan belerokkan az eljárásba, aki és amely létrehozta az adott értéket.
A másik ok a felszámolók közismert korrupt gyakorlata a felszámolási eljárásban – tisztelet a ritka kivételnek! A Kormány által a lánctartozások ügyének megoldására kidolgozott törvényjavaslat-csomagban külön tétel van, amely most már 1 éves börtönnel fenyegeti a korrupt felszámolókat. Ez is mutatja, mennyire átfertőződött korrupcióval a felszámolók társadalma.
A felszámolók összejátszanak a spekuláns szélhámosokkal és csalókkal, s akkor sem segítenek a kisemmizett alvállalkozókon, amikor azt a jogi szabályozás lehetővé tenné.

Az utóbbi idők két botrányos felszámolási eljárása, a Gropius és a Hérosz Zrt.-k esete (felszámolók a Cash and Limes Zrt., illetve a Vectigalis Zrt.), mint az állatorvosi ló, magukon viselik az eljárás betegségének összes tünetét.
Az eredmény pedig: sok száz vétlen, teljesítő, értékteremtő alvállalkozó pusztulása.

Megengedhetetlen, hogy a felszámolási eljárásban ez az intézményesített sikkasztás és csalás tovább folytatódjon, ráadásul az értékteremtő kkv szektor terhére. Állandó létbizonytalanság, s a gazdaság bukdácsolása kíséri ezt a bűnös folyamatot.

Amennyiben gyökeres változtatás nem lesz rövid időn belül ezen a területen, a VÉSZ általános sztrájkra fogja felszólítani az értékteremtő reálgazdaság szereplőit, mert így gazdasági tevékenység biztonsággal nem folytatható.

Budapest, 2012. július 9.

Éliás Ádám elnök”

Ezt követően a Szövetség több akciócsapata egyidejűleg hajtott végre a CIB Bank tíz budapesti fiókja ellen ügyintézési akciókat.
A XI. Fehérvári úti fiók már zárva volt.
Két fiókban (II. Petrezselyem utca és XI. Október 23.-a utca) a fiókvezető kihívta a rendőrséget. Ezek voltak a leghatékonyabb akciók, mert több mint egy órán át lebénította a fiókokat, s nagy tömegérdeklődés kísérte az eseményeket. Sokan látták, hogy a CIB Bankkal valami nagy baj van, hiszen a VÉSZ akciókat hajt végre ellene, s a rendőrségnek is ki kellett jönnie.
A rendőrök közölték, hogy semmilyen intézkedésre okot adó cselekmény nem történt, de ha kihívják őket egy bankfiókhoz, akkor ki kell menniük.
Az összes többi fiók (II. Medve u., V. Petőfi Sándor u., V. Ferenciek tere, V. Kálvin tér), negyedórával az akciók megkezdése után bezárt. A Szabadság téri és két másik fiók az akciócsapatok megjelenésekor rögtön bezárt, oda be sem kellett menniük az aktivistáknak.
Két fiókot (V. Ferenciek tere és V. Petőfi Sándor u.) másodszor is meglátogattak az akciócsoportok, kb. egy órával az első akció után. Az V. Ferenciek terén lévő fiókot újra bezárták, a Petőfi Sándor utcai fiókot ki se nyitották.

Egy hét áll rendelkezésére a CIB Banknak, hogy az érdemi és gyors megoldást célul tűző tárgyalások megkezdődjenek az érintett VÉSZ-tag vállalkozások sorsának rendezésére. Amennyiben a CIB Bank ragaszkodik ahhoz, hogy mindenáron tönkre akarja tenni társainkat, masszív és folyamatos akciósorozat kezdődik a CIB bankfiókok ellen, s arra is el vagyunk szánva, hogy végső soron felszólítsuk az embereket és vállalkozásokat, hogy betéteiket vegyék ki a CIB Bankból.
Reméljük, nem kell, hogy erre sor kerüljön!

Következő akciónk színhelye a Magyar Nemzeti Galéria volt.
A biztonsági emberek bezárták a személyzeti bejárat kapuit az akciócsapatok előtt, s mivel a hétfői múzeumi zárvatartás folytán a főbejárat sem volt nyitva, az akciócsapatok a személyzeti bejáratnál tartották meg akciójukat.
Először Sági István, az MNG munkákban kárvallott három cég nevében ismertette az ügy történetét.
Az MNG egy rendkívül gyanús barter-ügylet során azt vállalta, hogy az Atalian Zrt. őrző-védő-takarító cégnek átadja a Galériánál nyitandó büfék, sörözők, stb. üzemeltetését, amennyiben az Atalian elvégeztet egy kb. 80 milliós értékű belső átalakítási munkát. Ennek a munkának jelentős részét kivitelezte a három VÉSZ-tag alvállalkozó, akik most futhatnak a pénzük után, mert a barter-üzletből nem lett semmi, s az MNG és az Atalian között vita tört ki.
Kb. negyedórával az akció kezdete után Szűcs György úr, a Nemzeti Galéria megbízott főigazgatója üzent, hogy kész tárgyalni a VÉSZ elnökével, amennyiben az hajlandó bemenni az épületbe, az őrző-védők gyűrűjétől körülvett főigazgatóhoz.
A Szövetség elnöke bement. A főigazgató közölte, hogy végérvényesen szerződést bontottak az Atalian Zrt.-vel, s most már elszámolás keretében kerülhet sor az alvállalkozók senki által nem vitatott követelésének kielégítésére. Ehhez szükség van az elvégzett munkának műszaki szakértő által történő felmérésére.
A VÉSZ elnöke közölte: a Szövetség ragaszkodik ahhoz, hogy ez az elszámolási ügy is megoldódjon a Galéria konszolidációjához kapcsolódva, akár azon belül, akár azon kívül, engedményezési konstrukció keretében. Jelezte, hogy amennyiben semmibe veszik a kárvallott alvállalkozók jogos követelését, nem zárható ki a Szövetség újabb, sokkal keményebb akciója.
2-3 héten belül döntő fejleményeket vár az ügyben a VÉSZ.

Az akciónap utolsó helyszíne a CODEX Zrt. Budakeszi, Szüret u. 5. szám alatti nyomdája volt.
Az akciócsapatok bementek a központi épületbe, s ott, a recepciónál összpontosultak.
A CODEX vezérigazgató-helyettese hisztérikus stílusban, rendőrséggel fenyegetőzve követelte a csapatok távozását, de azok addig nem mozdultak, amíg az akciót végre nem hajtották, s kompetens személlyel nem tárgyalhattak.
Szűcs Imre, a kárvallott Hemex Esztrich cég vezetője, aki a VÉSZ elnökének bevezetője szerint a Szövetség legkitűnőbb, legszolidárisabb személyiségei közé tartozik, akire mindig mindenki számíthatott, ismertette, hogyan akarja a beruházó CODEX, a fővállalkozó Bernecker Kft.-vel történő összejátszással kisemmizni munkája jogos ellenértékéből, amely munkát a nyomdaépület kivitelezésén teljesített. Egy a szerződésben nem szereplő igényszintre és műszaki tartalomra hivatkozva tagadják meg a munka kifizetését.
Más vezető nem lévén bent, a VÉSZ elnöke a vezérigazgató-helyettessel akart röviden tárgyalni, aki nem mert bent tartózkodni, hanem a kapunál várta a rendőröket. Az akciócsapatok így kimentek hozzá, ahol rövid szóváltás keretében figyelmeztette őt a VÉSZ elnöke, hogy ha nem rendezik a kisemmizett alvállalkozó helyzetét, egyrészt a mostaninál sokkal keményebb akció lehetséges, másrészt az ügy rendezetlenségét bejelentik az úniós pályázat hatóságainál, s ennek vége az lehet, hogy a CODEX-nek vissza kell fizetnie az úniós támogatást.
Az időközben kiérkező rendőrök itt is megállapították, hogy intézkedésre okot adó cselekmény nem történt.

Az eddigiekben leírt és más, folyamatban lévő érdekvédelmi ügyek alakulásától függően szervezi a Szövetség a nyár folyamán várható további akcióit.

 
A Szövetség Elnöksége 2012. március 14.-én kibővített ülést tartott: PDF Nyomtatás E-mail
Olvasóink értékelése: / 6
ElégtelenKitűnő 
Írta: VÉSZ Elnökség   
2012. március 19. hétfő, 14:43

A Szövetség Elnöksége 2012. március 14.-én kibővített ülést tartott. - Az ülésen, egyebek mellett, az alábbi határozatokat fogadta el egyhangú döntéssel a kibővített ülés:

  1. Az Alapszabály módosítása és a tisztújítás előkészítése céljából öttagú bizottságot állít fel az Elnökség.

  2. Honlapunkat hirdetés céljából megnyitja a Szövetség a tagok és külső hirdetők számára. Külső cégek hirdetéseit csak szűrve közöljük, hogy honlapunk komolyságát megőrizzük.

  3. Rogán Antal úr, az Országgyűlés Gazdasági és informatikai bizottságának elnöke levélben válaszolt a Szövetség elnökének, a VÉSZ december 21-én, a lánctartozások okainak jogi eszközökkel való kiküszöbölése tárgyában írott és átadott petíciójára. Rogán Elnök úr jelezte, hogy a Nemzetgazdasági Minisztériumban zajlik a jogszabályi keret újragondolása, s az Országgyűlés tavaszi ülésszakának törvényalkotási programjában, várhatóan áprilisi benyújtással, szerepel a vonatkozó törvényjavaslat tárgyalása. Bíztatónak érezzük Rogán Elnök úr közlését, éppúgy, mint záró gondolatát:

„Biztosíthatom, hogy az előterjesztés bizottsági, valamint parlamenti tárgyalása során hangsúlyosan törekszünk a felmerült problémák megoldására, valamint a kérdés mindenki számára kedvező megoldására.”

A pozitív válasz mellett is változatlanul szükségesnek érzi a VÉSZ Rogán úr és Matolcsy úr személyes felkeresését. Bizonyos kormányzati megnyilatkozások alapján kétségeink vannak ugyanis afelől, hogy a kis- és középvállalkozások helyzetének tarthatatlanságát, a mélyreható, érdemi megoldások sürgető voltát világosan látja-e a Kormány, - miközben tartania kell a frontot a különböző nemzetközi támadások kereszttüzében, amelyek tekintetében Szövetségünk egyértelműen a Kormány mellé állt

4. A felfüggesztett és fegyelmi eljárás alá vont személyekkel kapcsolatban az Elnökség kibővített ülése két határozatot hozott:

- az Elnökség megerősíti a fegyelmi eljárás alá vont személyek tagsági jogainak felfüggesztését: az eljárás befejezéséig a VÉSZ semmilyen rendezvényén, összejövetelén nem vehetnek részt, s érdekvédelmi képviseletüket a Szövetség nem látja el;

- hivatalos minőségben, az eljárás alá vont személyekkel, az eljárás befejezéséig, kizárólag a Fegyelmi Bizottság elnöke és tagjai érintkezhetnek.

Budapest, 2012. március 19. - VÉSZ Elnökség

 
Nemzetközi Nőnap és fontos szövetségi infók PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Éliás Ádám   
2012. március 09. péntek, 17:29

Kedves Szövetséges Barátaim! - Március 8. van.


A kép forrása: Palavinci Sándor Iskola Weblapja - Sándorfalva

Először is hódolattal köszöntöm a soraimat olvasó kedves HÖLGYEKET – asszonyokat, lányokat, kicsiket és nagyokat, fiatalokat és még fiatalabbakat, szépeket és még szebbeket, okosakat és még okosabbakat, szóval az összes NŐT.

Küzdelmünket a kis- és középvállalkozásokért, az országért, valójában mindenekelőtt a CSALÁDOK életlehetőségeiért vívjuk. Meghatottan gondolok arra, milyen mélyen megértették ezt Szövetségünk hölgy tagjai, s milyen bámulatos, férfiakat megszégyenítő bátorsággal vettek részt sok olyan akcióban, amelyekről, látva a lehetséges veszélyeket, el akartam őket küldeni.

Ott maradtak, szó szerint ugyanazt mondva, amit nem egyszer drága Párom mondott nekem az utóbbi években: „Csak nem képzeled, hogy te veszélyben vagy, és én elmegyek mellőled?!”

Szövetségünk és az összes férfi nevében (elvégre Ádámként ezt megtehetem, amely név egyik jelentése: „férfi”): köszönet minden gyermekért, minden szép percért, minden falatért és tiszta ruháért, minden kedves szóért, féltésért és ápolásért. És a nehéz pillanatokat és konfliktusokat is köszönjük Nektek, akármelyikünknek volt „igaza”. Soha nem tudtunk volna emberileg fejlődni Nélkületek. Higgyétek el, bár mi férfiak sokszor kicsit durungok vagyunk, és nehezen fejezzük ki magunkat, de MINDENT ÉRTETEK ÉS GYERMEKEINKÉRT TESZÜNK, ÉLNI SE LENNE KEDVÜNK NÉLKÜLETEK.
Fogadjátok ezt a gondolat-csokrot szeretettel, és miközben Titeket ünnepelünk, azt is kérjük, bocsássátok meg sok helytelenségünket. Néha titkoljuk hogy tudjuk, pedig tudjuk: anyák, asszonytársak és leányok, ismerős és ismeretlen hölgyek, csodálatosak vagytok.

xxx

Szívesen fűzném tovább az Ünnep ürügyén a hölgyekkel kapcsolatos élményeimből fakadó gondolatokat, de vissza kell térnem Szövetségünk ügyes-bajos dolgaira.

Szeretném Szövetségünk tagságát néhány fontos kérdésről tájékoztatni.

Tisztújító, egyben Alapszabály-módosító Közgyűlésre készülünk. Mivel az Alapszabály módosításához az összes tag háromnegyedének jelen kell lennie, előre kérem, mindenki jöjjön majd el. Az időpontot és napirendet időben meg fogjuk küldeni. Terveink szerint április közepén lesz. Odáig a Közgyűlést előkészítő plenáris ülést is fogunk tartani, valószínűleg március utolsó hetében. A plenáris ülés pontos idejéről és helyszínéről is időben küldünk tájékoztatót. Kérem, hogy mind a tisztújításra, mind az Alapszabály-módosításra vonatkozó, vagy bármilyen más témával összefüggő javaslataitokat, továbbá napirendre tűzési kéréseiteket minél előbb juttassátok el hozzám, akár telefonon, akár emailen.

A tisztújító Közgyűlésig egyelőre ideiglenes jelleggel megalakult a Pénzügyi Ellenőrző Bizottság. A Közgyűlés döntése fogja véglegesíteni.

Elnöke:

 

  • Benkő Gábor

 

Tagjai:

 

  • Dohány András és
  • Hegedűs László
  • Az Elnökség részéről Dézsi Lajos is kapcsolódik a Bizottsághoz, aki kidolgozta a pénzügyi működés új modelljét.

 

A továbbiakban minden gazdasági, pénzügyi döntést a Bizottság hoz, vagy javasol a Vezetőségnek.

Annak a hat személynek a tagsági jogait február 4.-én felfüggesztettem, és fegyelmi eljárást indítottam ellenük, akik belső és külső bomlasztásba kezdtek Szövetségünk ellen. A Szövetség Elnöksége felállította az ad hoc Fegyelmi Bizottságot, amely lefolytatja az eljárást.

Elnöke:

  • Dohán Gergely

Tagjai:

  • Hegedűs László és

  • Perczel Attila

A fegyelmi eljárás alá vont személyek nem vehetnek részt sem a plenáris ülésen, sem a Közgyűlésen, s a Fegyelmi Bizottság döntéséig nem részesülhetnek érdekvédelmi képviseletben a Szövetség részéről.

Tájékoztatlak Titeket, a tatabányai, tulajdon-visszavételi akciónk miatt zajló perben a bíró, elképesztően életidegen érveléssel kimondta: azzal, hogy valaki beépít valamit, vagy átadja a megrendelőnek, a fölött a dolog fölött elveszti a tulajdonjogát, akkor is, ha egy fillért se kapott érte, s a megrendelő tulajdonába megy át akkor is, ha a megrendelő egy fillért sem fizetett érte.

Lehet-e, szabad-e ebben az országban gazdasági, pláne építőipari tevékenységet folytatni? A bíró lényegében azt mondta ki, hogy az értékteremtő ember számára rabszolgaság van Magyarországon. Nem az én sorsom az érdekes ebben az egész történetben, hanem ez. Szabad ezt ennyiben hagynunk? Mi lehet a távlata az országnak, ha ez így marad???

A bankok elleni fellépésem miatt, amikor megakadályoztuk a tömeges kilakoltatást, első fokon elítéltek, másod fokon bűncselekmény hiányában felmentettek. Szokva vagyok az ilyesfajta dolgokhoz.
Abba azonban nem fogok belenyugodni, hogy Magyarországot rablók barlangjává tegyék – jogi eszközökkel is. Nagyon komoly fellépést tervez a Vezetőség, a konkrétumokat a plenáris ülésen meg fogjuk beszélni.

Bíztató dolgok is vannak:

Az Euronorm Kft. ügyében (Dézsi Lajos), három és fél év után (!), tegnap született megállapodás a teljes követelésre vonatkozóan. A jogos követelés 16,5 milliójából 6 milliót kb. két és fél éve megkapott Lajos, a többi 10 és félről tegnap jött létre a megegyezés.

Ezért mondom mindenkinek: soha senki ne adja fel!!! Résen kell lenni, újabb és újabb módszereket kell kitalálni és alkalmazni, s előbb-utóbb meg lesz az eredmény. Igaz ügyért harcolunk, az idő nekünk kell, hogy dolgozzon. Csak akkor válik tehetetlenné a Szövetség, ha a tagszervezet belefásul és föladja. Ez az, aminek nem szabadna soha bekövetkeznie, még ha nagy türelemre és kitartásra van is szükség. A történet részleteit a plenáris ülésen elmondjuk.

Mindenkit üdvözlök, a Hölgyeknek újra hódolatomat és kézcsókomat küldöm:

Budapest, 2012. március 8. - Nemzetközi Nőnap

Éliás Ádám elnök

 
<< Első < Előző 1 2 3 Következő > Utolsó >>

1. oldal / 3