Home VÉSZ INFÓPORTÁL - VÉSZ KÖZLEMÉNYEK

VÉSZ TV

VÉSZ Rádió



Get the Flash Player to see this player.

time2online Extensions: Simple Video Flash Player Module

Partnereink

Hirdetés

Hirdetés

Bejelentkező űrlap



VÉSZ Akciók és Programok

március 2024
V H K SZ CS P SZ
25 26 27 28 29 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6

Névnap

Ma 2024. március 28., csütörtök, Gedeon és Johanna napja van. Holnap Auguszta napja lesz.

Jelen vannak

Oldalainkat 1165 vendég böngészi
VÉSZ KÖZLEMÉNYEK


A VÉSZ ELNÖKÉNEK BESZÉDE A MAGVETŐKHÖZ KISHANTOSON, 2013. OKTÓBER 17.-ÉN, AZ ELVESZTETT FÖLD SZAKRÁLIS BEVETÉSE ELŐTT PDF Nyomtatás E-mail
Olvasóink értékelése: / 3
ElégtelenKitűnő 
Írta: Éliás Ádám   
2013. október 17. csütörtök, 17:04

Kedves Magvetők!

Magyarország földje ma Kishantosra zsugorodott.
Kishantos közössége ma a magyar nép jelképe.
Ma Kishantosra koncentrálódott a magyar nép, sőt Európa, sőt az egész emberiség sorsdrámája.
Ugyanúgy, ahogy egykor, az 1848/49-es magyar szabadságharc idején a magyar föld az „európai szabadság”, sőt a „világszabadság” eszméjének hordozója lett, úgy most Kishantos a világfejlődésért zajló küzdelem színterévé vált. A fenntartható világfejlődés erői, és a világrontó, embert, természetet, kultúrát, jövőt pusztító erők éppen itt, Kishantoson, a szemünk láttára ütköznek meg. Mi is részesei vagyunk ennek a világütközetnek.

Ha valaki azt hinné, hogy csupán az ünnepi alkalom, Kishantos szakrális bevetésének megindultsága késztet ilyen nagy szavakra, be fogja látni, hogy indokolt és reális ez esetben a nagy szavak használata, ha röviden jellemzem, mit tett Kishantos, és milyen erők támadtak rá.

Kishantos szorgalmas népének több, mint húsz évi áldozatos, hozzáértő, tehetséges munkája áll a nagy nemzetközi elismerést kiváltó eredmények mögött. Ez a munka a mezőgazdaság fenntartható fejlődését, az igazi kultúrát, és a valóságos szociális közösséget szolgálja.
- Létrehozott egy mind gazdasági, mind gazdálkodási eredményeit tekintve virágzó bio-mintagazdaságot, amely a legmagasabb, legszigorúbb nemzetközi követelményeknek is megfelel.
- Egyidejűleg, a fenntartható mezőgazdaság szempontjainak megfelelő kutatási programokhoz, összehasonlító vizsgálatokhoz biztosított lehetőséget földjein; a biogazdálkodás lehetőségeinek, módszereinek vizsgálata nem csak elméleti síkon, hanem a mindennapi gyakorlati munka területén is zajlik, kiváló eredménnyel.
- A teljes vállalkozás működtetésére olyan szociális struktúrát alakított ki, amely számos környéken élő ember számára létbiztonságot, az emberhez méltó élet gazdasági feltételeit teremtette meg.
- Népfőiskolát hozott létre és működtet a szakmai tudás elmélyítése és az általános műveltség fejlesztése érdekében.
- Példamutató, igazi, érdemi nemzetközi együttműködést alakított ki német és dán hasonló biogazdaságokkal és kutatóintézetekkel, hogy a legújabb nemzetközi kutatási eredmények hazai meghonosításában részt vegyen, egyben saját tapasztalatait, eredményeit átadhassa külföldi partnereinek. A Kishantosi Ökológiai Mintagazdaság létrejövetelét Németország és Dánia segítette.
- Ha valaki azt hinné, hogy ezt a ragyogó munkát az egymást váltó kormányok ez alatt a több mint húsz év alatt versengve segítették, nagyon tévedne. Inkább az ellenkezője igaz: sajnos, mind a mai napig egymást túlszárnyalva nehezítették a különböző kormányhivatalok Kishantos életét. Hatalmas ellenszélben, állandó támadások és ellehetetlenítési kísérletek közepette munkálkodva, a korrupt, ostoba, hatalmaskodó bürokratákkal szembeni kitartásnak is jelképévé vált Kishantos.

Azok pedig, akik el akarják venni Kishantos földjét, hogy profitmaximalizáló gazdálkodásban semmisítsék meg mindazt az eredményt, amit Kishantos szorgalmas népe itt elért, mindazt a rosszat szolgálják, amely a világrontó erőket jellemzi. Nem tévesztenek meg minket a látszatjogi manipulációk, az ál-pályázati színjátékok, amelyek – a hivatalos jelentés szerint is – szubjektív alapon dőltek el, mégpedig abba az irányba, hogy nyolc spekulánsnak játsszák át Kishantos földjét, olyan embereknek és cégeknek, akiknek semmi közük nincs a fenntartható mezőgazdasághoz.

Kishantos közössége egyetlen négyzetcentimétert sem kapott.

Ezzel Kishantos mindent elvesztett.
Elvesztette 21 év nagy, töredelmes, odaadó munkáját. Elvesztette minden eredményét. Prédára vetették az egyik legmagasabb bio-minősítést elérő, európai hírű gazdaságot. Kockára kerültek nagyszerű nemzetközi kapcsolatai. A gazdaság anyagi ereje nélkül fenntarthatatlanná válik a Népfőiskola.

És legfőképpen elvesztette virágzó, bio-minőségű terményeket érlelő, verejtékkel öntözött földjét.

És ekkor, a megvertség, a vesztés csapása alatt, Kishantos porig alázott, kisemmizett népe elhatározta, hogy elvesztett földjét, nagy anyagi és munkaáldozattal, beveti. Mégpedig a saját maga által termesztett, méreg nélküli, csávázatlan magvaival, amelyeket szabad kézzel is lehet vetni.

Ez szakrális tett, szakrális áldozat. Nem csak azért, amiért általában is szakrális cselekedet a magvetés, a föld bevetése, hanem különösen azért, mert elvesztett földjét veti be. Mert nagyobb parancsnak engedelmeskedik: eljött a magvetés Isten által rendelt ideje, a földet be kell vetni, akár súlyos áldozat árán is.

Ezzel az áldozattal Kishantos népe megteremti az Új Vetést, az Új Földet, Magyarország Új Idejét, amely megnyitja minden jó lehetőségének, a fenntartható fejlődésnek a távlatait.

És ezzel az áldozattal Kishantos sorsa is eldőlt.
Minden jó érzésű és józan gondolkodású embert harcra hívok, hogy megmentsük Kishantos áldozattal bevetett, megszentelt földjét, s ezzel megmentsük a jót, a jövőt, az emberit, az igazságot.

Itt, Kishantoson kell megtanulnia a pénzhatalomnak, a profitéhes üzleti spekulációnak, hogy semmi keresnivalója nincs a föld tulajdonlásában és haszonbérletében. Egyetlen négyzetcentiméter sem vehető meg a világ összes pénzéért sem. Az Istentől az egész emberiség ingyen kapta a földet, senki, semmilyen alapon és semmilyen módon nem rabolhatja el.

Kishantoson most megütközik a hatalomra méltatlanná vált, korrupt és ostoba hivatali bürokrácia is a társadalmi akarattal.
A demokratikus jogállamban az államhatalom nem önmagától és nem önmagáért van. Minden létező államhatalmi pozíció a társadalom akaratában gyökerezik. Ezért minden hivatali hatalom megszűnik legális hatalomnak lenni, ha rátámad arra a társadalomra, amelyből minden jogosultsága ered. Akkor többé nem védi már sem törvény, sem szokás, amely a hatalmat megillető védelmet biztosítja.

Kishantos földje ebben a drámában a magyar föld jelképe lett.
Kishantos közössége pedig a magyar nép, a magyar társadalom jelképe.

Ezért minden államhatalmi ember elveszti legalitását, aki Kishantosra támad.

A nyolc rablót pedig, akik tíz felé akarják szaggatni Kishantos bevetett, megszentelt földjét, és úgy támadnak hivatali cinkosaikkal együtt Kishantosra, mint farkasok a bárányokra, utol fogja érni a farkasok sorsa, amikor a jó pásztorokkal találkoznak.

Induljunk, kedves magvető barátaim, hogy az elrabolt, elvesztett föld bevetésének szakrális tettével részese lehessünk az Új Vetés, az Új Föld, az Új Idők megteremtésének.

Sorsmegtiszteltetés, hogy ennek a szent pillanatnak részesei lehetünk.

A Magvető, a Jó Pásztor legyen velünk, és áldja, védje Kishantost és népét.

Kishantos, 2013. október 17.

Éliás Ádám elnök
VÉSZ és GYŐZ Mozgalom

 
A VÉSZ ÉS A GYŐZ MOZGALOM FELLÉP KISHANTOS ÉRDEKVÉDELMÉBEN PDF Nyomtatás E-mail
Írta: VÉSZ Elnökség   
2013. október 08. kedd, 11:12

Ha létezik igazi sikertörténet a magyar vállalkozások körében a rendszerváltást követő évtizedekben, akkor a Kishantosi Vidékfejlesztési Központ, Ökológiai Mintagazdaság és Népfőiskola létrejötte, működése, egész története annak tekinthető.
Szép hosszú neve van ennek a vállalkozásnak, de nem azért, hogy szavak mögé rejtse a semmittevést, ahogyan sok cég esetében a hosszú, zengzetes nevek és tevékenységi listák mögött nincs igazi működés, hanem azért, mert ilyen gazdag, sőt a hosszú név alapján gyaníthatónál még sokkal gazdagabb és szerteágazóbb a tevékenysége.
Miután mára már jelképpé is vált, a rövidség kedvéért a továbbiakban csak Kishantos nevével jelezzük.

Minek vált jelképévé Kishantos?

Ha röviden válaszolunk erre a kérdésre, azt mondhatjuk, hogy Kishantos mindazt jelképezi, ami jó a mi mai világunkban.
Kishantos szorgalmas népének több, mint húsz évi áldozatos, hozzáértő, tehetséges munkája áll a nagy nemzetközi elismerést kiváltó eredmények mögött. Érdemes, ha röviden is, de részletezni, minek vált jelképévé Kishantos e nagy munka által.
- Létrehozott egy mind gazdasági, mind gazdálkodási eredményeit tekintve virágzó biogazdaságot, amely a legmagasabb, legszigorúbb nemzetközi követelményeknek is megfelel.
- Egyidejűleg a fenntartható mezőgazdaság szempontjainak megfelelő kutatási programokhoz, összehasonlító vizsgálatokhoz biztosított lehetőséget földjein; a biogazdálkodás lehetőségeinek, módszereinek vizsgálata nem csak elméleti síkon, hanem a mindennapi gyakorlati munka területén is zajlik, kiváló eredménnyel.
- A teljes vállalkozás működtetésére olyan szociális struktúrát alakított ki, amely számos környéken élő ember számára létbiztonságot, az emberhez méltó élet gazdasági feltételeit teremtette meg.
- Népfőiskolát hozott létre és működtet a szakmai tudás elmélyítése és az általános műveltség fejlesztése érdekében.
- Példamutató, igazi, érdemi nemzetközi együttműködést alakított ki német és dán hasonló biogazdaságokkal és kutatóintézetekkel, hogy a legújabb nemzetközi kutatási eredmények hazai meghonosításában részt vegyen, egyben saját tapasztalatait, eredményeit átadhassa külföldi partnereinek. A Kishantosi Ökológiai Mintagazdaság létrejövetelét Németország és Dánia segítette.
- Ha valaki azt hinné, hogy ezt a ragyogó munkát az egymást váltó kormányok ez alatt a több mint húsz év alatt versengve segítették, nagyon tévedne. Inkább az ellenkezője igaz: sajnos, mind a mai napig egymást túlszárnyalva nehezítették a különböző kormányhivatalok Kishantos életét. Hatalmas ellenszélben, állandó támadások és ellehetetlenítési kísérletek közepette munkálkodva, a korrupt, ostoba, hatalmaskodó bürokratákkal szembeni kitartásnak is jelképévé vált Kishantos.

Ismeretes, hogy az utóbbi években a hazai pénzügyi nagykutyák elérkezettnek látták az időt, hogy a kínálkozó hatalmas profit reményében tőkeerejükkel rárontsanak a vidékre, és beszálljanak a „földüzletbe”.

Kinézték maguknak Kishantos virágzó földjét is.

Megkezdődött az ilyenkor szokásos ál-pályázati színjáték, amelynek előre borítékolható „eredménye”, a hivatalos értékelés szerint is döntően „szubjektív” ítélet alapján az lett, hogy Kishantos szorgalmas népe elvesztette a „pályázatot”, és egyetlen négyzetcentimétert sem kapott, hogy ragyogó munkáját folytathassa az általa megteremtett, virágzó biogazdaság területén. Ellenben, a bio-követelményeknek megfelelően kialakított, egységesen művelt 452 hektárt tíz felé szaggatták, és nyolc olyan „győztest” hoztak ki, akiknek semmi közük sincs a fenntartható mezőgazdaság ügyéhez. Bizonyosra vehető, hogy profitorientált, romboló technológiáktól sem idegenkedő, föld-kizsigerelő gazdaságokat akarnak létrehozni Kishantos virágzó területe helyén, és alkalmasak arra, hogy többségbe kerülve a kistérség föld felett diszponáló bizottságában, a továbbiakban, a pénzérdekeltségeket képviseljék.

Tudomásunk van róla, hogy Kishantos elkeseredett, kétségbeesett, megalázott, vesztes népe, megrendítő áldozati szakrális cselekvésre készül.

A VÉSZ és a GYŐZ (Gyorsreagálású Önvédelmi Zónák) Mozgalom minden erejével Kishantos mellé áll.

Akciócsapataink meg fogják keresni a nyolc „győztest”, és meg fogják kérdezni tőlük, miért akarják Kishantost elpusztítani, és szorgalmas népét tönkretenni. Mindent megteszünk, hogy lebeszéljük őket a pusztításról.

Közben megalakult a „Szövetség Kishantosért és a Fenntarthatóságért” nevű társadalmi összefogás, amelyhez a VÉSZ és a GYŐZ Mozgalom is csatlakozott. Ez a társadalmi összefogás Kishantos megmentése érdekében nyílt levéllel fordult a társadalomhoz és a közhatalomhoz:

El a kezekkel a kishantosi biogazdaságtól! - nyílt levél

Mi, e nyílt levelet aláíró szervezetek és személyek elfogadhatatlannak tartjuk a Nemzeti Földalapkezelő Szervezet (NFA) döntését, melynek alapján a Kishantosi Vidékfejlesztési Központ ez év november 1-jétől egyetlen hektár állami föld bérletére sem lesz jogosult az eddig általa művelt területből. Ez egyenlő az európai hírű biogazdaság és népfőiskola halálos ítéletével.

A Kishantosi Vidékfejlesztési Központ a magyar és a német kormány megállapodása alapján jött létre 21 év munkájának eredményeként a biogazdálkodás és az ehhez kapcsolódó oktatás támogatása érdekében. Ez a nonprofit szervezet egy európai szinten is egyedülálló programot valósított meg az elmúlt időszakban. A legszigorúbb minősítésű (BioSuisse) biogazdálkodást folytat az adott területen, és az ebből befolyó összeget népfőiskola működtetésére fordítja. Ami itt megvalósult, az pontosan a kormány által kidolgozott és elfogadott Nemzeti Vidékstratégia céljait tükrözi. A magyar vidéknek ilyen központokra lenne szüksége ahhoz, hogy működésükkel, tudásukkal segítsenek abban, hogy mezőgazdasági termelésünk hosszú távon fenntarthatóvá, jövedelmezővé váljon. Kishantos a tiszta, vegyszermentes mezőgazdaságot, egészséges táplálékunkat, a közösségi érdekeknek az egyéni érdekek fölé helyezését képviseli Magyarországon.

A kishantosi gazdaság 452 hektár állami földterületen folytatta tevékenységét - a korábbi kormányközi megállapodás alapján - melynek bérleti joga 2013. október 31-én lejár. A földterület jövőbeni hasznosítására a Magyar Állam képviseletében az NFA már tavaly meghirdette a területeket. Az eddig eredményesen működő egységes területet tíz részre szabdalták. Ezek mindegyikére természetesen a kishantosi biogazdaság is benyújtotta pályázatát, hiszen a jövőben is szeretné folytatni mintaértékű nonprofit tevékenységét. Az NFA azonban úgy döntött, hogy új, zömében nem helyben lakó „gazdálkodók” és egy gazdasági társaság kapják a területeket. Egyetlen négyzetcentimétert sem hagytak az eddig példásan működő Kishantosi Vidékfejlesztési Központnak, ellehetetlenítve ezzel további működését. Még az NFA belső ellenőrzése szerint is nagyrészt szubjektív és nem szakmai szempontok szerint történtek a döntések az állami földek pályázatainak ügyében. A határozathozatali folyamat átláthatatlan, a pályázatok titkosak, így az NFA-nak nem sikerült eloszlatnia azt a gyanúnkat, hogy az eljárást a háttérből manipulálták.

Nem hagyhatjuk, hogy az évtizedek óta a közösséget szolgáló Központ öncélú politikai csatározások martalékává váljon. Követeljük a Kishantosi Vidékfejlesztési Központ területeit érintő földbérleti pályázat eredményének megsemmisítését! Felszólítjuk a Nemzeti Földalap vezetését, hogy a korábbi pályázatot érvénytelenítse, bontsa fel a már megkötött szerződéseket és biztosítsa a Kishantosi Vidékfejlesztési Központ további működését! Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter úrtól és Orbán Viktor miniszterelnök úrtól elvárjuk, hogy biztosítsák a Nemzeti Vidékstratégia elveinek gyakorlati megvalósítását.

Jelen levelet aláírók kijelentjük, hogy minden eszközt felhasználunk, hogy a Kishantosi Vidékfejlesztési Központ tovább folytathassa az egész társadalom érdekében végzett, nemzetközileg is elismert tevékenységét.

Budapest, 2013. október 2.

Kezdeményező szervezetek:
Föld Színház Műhely
Gazdálkodó Családok Egyesülete
Greenpeace Magyarország Egyesület
Krétakör
Levegő Munkacsoport
Magyar Agrár-Környezetgazda Egyesület
Magyar Madártani- és Természetvédelmi Egyesület
Magyar Népfőiskolai Társaság
Magyar Természetvédők Szövetsége
Szövetség az Élő Tiszáért
Védegylet
Vállalkozások Érdekvédelmi Szövetsége
WWF Magyarország

 
A JOBBIK FRONTOT NYIT A VÉSZ ELLEN? PDF Nyomtatás E-mail
Írta: A VÉSZ Elnöksége   
2013. szeptember 27. péntek, 14:10

Pörzse Sándor JOBBIK-os országgyűlési képviselőről régóta bebizonyosodott, hogy vizet prédikál és bort iszik. Miközben zengzetes szónoklatokat tart az igazságról, ő maga az igazság és igazságosság követelményével gyökeresen ellentétes magatartást tanúsít. Fertőzve az amúgy is hazugságoktól átitatott mai magyar közéletet: szavakban vállalkozáspárti, cselekvésében vállalkozás-ellenes; szavakban az igazság bajnoka, tettekben rafinált, hamis spekuláns; szavakban korrekt, jogszerű magatartást követel másoktól, ő maga pedig a leghitványabb, semmirevaló fizetett ügynökökkel és szipolyozókkal cinkoskodik.
Nem meglepő, hogy eddigi dicstelen szereplését egy hazugságoktól, rágalmaktól hemzsegő írásművel tetézte a VÉSZ ellen – mindezt csak azért, hogy ne kelljen kifizetnie a házát megépítő vállalkozást.
Mint ismeretes, Pörzse azért indított pert a VÉSZ ellen „jóhírnév megsértése” címén, mert a VÉSZ, a kisemmizett vállalkozás érdekvédelmi képviseletében, a honlapján, és az üggyel kapcsolatos demonstratív akciói során, rövid közleményben, illetve transzparenseken és szórólapokon nyilvánosságra hozta Pörzse magatartásának tényeit. (Mellesleg érdekes volt látni, ahogy a „szabadságharcos média-fenegyerek” hogyan szalad siránkozva a bíróság kebelébe, ahelyett, hogy férfiasan, korrekt, igazságszerető módon helytállt volna saját ügyében.)
Most elérkezettnek látta az időt, hogy azokkal szövetkezve, akik öt év óta mindent megpróbálnak a VÉSZ ellen, csatlakozzon a VÉSZ-t lejáratni akarók igen gyér kórusához.
Bár a JOBBIK honlapján megjelent, s a bírósági tárgyalásról „JOBBIK frakció közleményeként” tudósító közleményhez kapcsolódó fikciós fantazmagória telve van rágalmazó, becsületsértő, jóhírnév-rontó kitételekkel, mégis, el kell ismernünk, hogy igazi zsurnaliszta teljesítmény, hiszen majdnem minden hazugságot és rágalmat sikerült egy csokorba fűznie, amelyekkel ellenségeink öt év óta megtisztelik Szövetségünket.

A jelek szerint azonban, minél több rosszat mondanak rólunk, annál inkább nő a támogatottságunk, úgyhogy ezúton is megköszönjük ellenségeink szorgalmas munkáját. Mindenesetre, ha lenne rá kedvünk – de nincs -, jó pár polgári és büntető pert indíthatnánk Pörzse Sándor ellen ezen írása alapján, rágalmazás, becsületsértés, jóhírnév-sértés, stb. címén.
Az elmúlt öt évben szinte minden hónapban indíthattunk volna ilyen pereket, de mind a VÉSZ közösségétől, mind a VÉSZ elnökétől távol áll, hogy presztizs-védelem céljából lépten-nyomon bírósághoz szaladgáljunk. Tetteink magukért beszélnek.

Pörzse hazugság-tömegéből egyetlen momentumot emelünk ki, aminek külön pikantériája van. Megkérdőjelezi a TESCO elleni blokádjaink komolyságát. Ezeket a nagy erőkkel végrehajtott sikeres blokádokat többek között Pörzse ügyvédjének öccse, Kummer Bálint érdekvédelmében hajtottuk végre, így Pörzse a saját ügyvédjétől kérdezősködhetett volna az igazságról – ha egyáltalán érdekelte volna az igazság.

Tulajdonképpen érthető, hogy ellenségeink öt év óta mindent megtesznek, hogy akár a legostobább rágalmakkal is, de megpróbáljanak lebénítani bennünket.
Hatalmas, több ezer milliárdos érdekeltségbe avatkozott bele a VÉSZ a magyar társadalom oldalán, a magyar nép védelmében. 2009-2010 folyamán megakadályoztuk a tömeges kilakoltatásokat. Sikerrel megvívtuk a „bankháborúként” ismertté vált közéleti és közjogi küzdelmünket. Harcosan kiálltunk az Egri Kórházvédők mellett, s ezzel felléptünk a profitéhes spekulánsok ellen, akik el akarták lepni az „egészségügyi üzletet”. A kezdetektől a mai napig, öt év óta sikeresen küzdünk a bankok, a multik és a szélhámos megrendelők ellen, a kkv szektor érdekvédelmében, s azokban az ügyekben is megleckéztettük a szipolyozókat, amelyekben egyébként, különböző okok miatt, nem tudtuk érvényesíteni a követelést. Ezzel, s az új jogi szabályozás kialakításában történt aktív részvételünkkel, jelentősen hozzájárultunk a piactisztításhoz, - úgy véljük, ezt tárgyilagosan, álszerénység nélkül kimondhatjuk. Dicsekvésre pedig nincs okunk, mert még nagyon messze van a magyar kkv szektor helyzete attól, hogy nyugodtak lehessünk.

(Meg kell jegyeznünk, hogy a bankszektor alighanem visszasírja a 2009 és 2010 során tett azon kezdeményezésünket, hogy a társadalmi szervezetek, a politikai szereplők és a bankszektor képviselőiből jöjjön létre Hitel-Kerekasztal, s állapodjon meg a devizahitelezés problémáinak megoldásáról. Akkor ezt a bankszektor elutasította. Most aztán mérhetetlenül rosszabb feltételek mellett lesz kénytelen kielégítő megoldást találni.)

Nagyon is érthető, hogy e küzdelmünk láttán a pénzhatalmi érdekeltségek minden lehetséges módon (de minden eredmény nélkül) akadályozni próbálják hatékonyságunkat.
Pörzse Sándor ezek szövetségeséül szegődött.

Az első fokú bíróság abszolút morális kontraszelekciót bizonyító, az igazság melletti kiállást büntető, a rafinált ügyeskedést jutalmazó, eljárásjogi és tartalmi képtelenségeket mutató ítéletét a VÉSZ az írásos forma kézhezvételét követően megfellebbezi.
Az ügyet később részletesen is ismertetni fogjuk, most csak két momentum:
A Pörzse Sándor által sérelmezett közleményünk valóságtartalma szempontjából koronatanúként meghallgatott cégvezető egyértelműen, nagy mennyiségű dokumentummal bizonyítva nyilatkozott, hogy cégének Pörzse Sándor a feleségével együtt közel 3,2 millió forinttal tartozik a munkája ellenértékéből.
A bíró (Dr. Borsodi Zoltán) ebből arra a következtetésre jutott, hogy Pörzse Sándor nem tartozik neki.
A tanú bejelentette, hogy hangfelvétellel rendelkezik arról, hogy Pörzse Sándor az elszámolás során az egyik vitatottá tett kérdésben, amely ürügyül szolgált a ki nem fizetésre, jól hallhatóan elismeri, hogy a vállalkozónak van igaza.
A bíró nem volt kíváncsi sem erre a hangfelvételre, amely a vállalkozó követelésének jogosságát bizonyította, sem más dokumentumokra, amelyek a VÉSZ közleményének igazságtartalmát támasztották alá.
Odáig ment a bíró, hogy elutasította a mindkét fél egyetértésével a felperes által előterjesztett bizonyítási indítványt.

Nagyon elgondolkodtató számunkra, hogy Pörzse Sándornak a bírósági tárgyalásról szóló közleménye „A JOBBIK frakció közleményeként” jelent meg. Továbbá több mint elgondolkodtató, hogy Pörzse kapitális hazugságokat tartalmazó, VÉSZ ellenes, rágalmazó tartalmú írása a JOBBIK honlapján jelent meg.

Vajon mire kell ebből következtetnünk?
Talán arra, hogy a JOBBIK frakció, szembemenve eddigi álláspontjával, azonosul Pörzse Sándor vállalkozás-ellenes, ügyeskedő, szipolyozó, rágalmazó, a VÉSZ-t lebénítani akaró magatartásával? Vagy netán arra is következtetnünk kell ebből, hogy a JOBBIK frontot akar nyitni a VÉSZ-szel szemben? Természetesen nem tudhatjuk, hogy nem Pörzse szélhámoskodásáról van-e szó, és jogosulatlanul közli saját hazugságait a frakció nevében, illetve a JOBBIK-hoz és frakciójához kapcsolva.
Várjuk a JOBBIK vezetőinek és frakciójának nyilatkozatát erről a kérdésről.

Azért is érdekes, hogy Pörzse Sándor a frakció mögé bújik, mert ő rágalmazott minket, hogy a személyes adósságának ürügyén politikai támadást akarunk végrehajtani a pártja ellen. Akkor ez ellen a rágalom ellen nyilvánosan tiltakoztunk, arra hivatkozva, hogy Pörzse Sándor szélhámoskodásának ügyét nem tekintjük a JOBBIK ügyének. Most viszont Pörzse Sándor akarja magával rántani az ügybe a pártját.

Bár többször és nyilvánosan kijelentettük, hogy a JOBBIK és frakciója egyes tagjainak szélsőséges megnyilvánulásaival élesen és harcosan szemben állunk, ugyanakkor az is tény, hogy mind a JOBBIK vezetésében, mind frakciójában számos kitűnő ember van. Szinte megalakulásunk (2008 tavasza) óta korrekt, jó, sőt barátinak mondható kapcsolatban vagyunk a mostani frakció több mint féltucatnyi tagjával, akikkel a legkülönbözőbb helyzetekben és a legkülönbözőbb problémák megbeszélése során találkoztunk. A VÉSZ elnöke a maga részéről barátinak minősíti azt a kapcsolatot, amely a minden tekintetben feddhetetlen, kiváló politikai személyiséghez, Balczó Zoltánhoz kb. tizenöt éve, még a NATO-csatlakozás elleni fellépés idejétől fűzi.

A VÉSZ-ben több JOBBIK-tag van, sőt a Szövetség egyik vezetőségi tagja is JOBBIK-tag, és a JOBBIK köreiben is ismert a VÉSZ-ben betöltött funkciója. Ugyanakkor népszerű, megbecsült, a vezetésben magas pozíciót betöltő, igaz, bátor, kitűnő harcostárs a Szövetségben.

Kérdezzük: miért nem őket kérdezi meg a JOBBIK vezetősége és frakciója a Pörzse-ügyről, és a VÉSZ működéséről? Miért Pörzse hazugságainak adnak hitelt és teret?

Nem hinném, hogy a mostani magyar belpolitikai helyzetben a JOBBIK érdekét szolgálná, ha frontot nyitna a VÉSZ ellen. Ugyanakkor azt is rögzíteni szeretnénk, hogy Szövetségünk idáig minden ellenségének „hadüzenetét” elfogadta.

Várjuk tehát a JOBBIK és frakciója válaszát. Ha nem lesz válasz, vagy kitérő lesz, akkor kénytelenek leszünk, legnagyobb sajnálatunkra, a jó személyi kapcsolatok ellenére, tudomásul venni, és a szerint cselekedni, hogy a JOBBIK, Pörzse Sándor miatt, ellenséges viszonyt kíván létrehozni Szövetségünkkel.

Budapest, 2013. szeptember 27.

A VÉSZ Elnöksége

 
A VÉSZ ELNÖKSÉGÉNEK NYILATKOZATA A POLITIKAI HELYZETRŐL PDF Nyomtatás E-mail
Olvasóink értékelése: / 4
ElégtelenKitűnő 
Írta: VÉSZ Elnökség   
2013. szeptember 12. csütörtök, 09:50

Tekintettel arra, hogy az utóbbi hónapokban több, választásokra készülő párt megkereste Szövetségünket (a VÉSZ-t), együttműködést kérve és felajánlva, szeretnénk az ezzel kapcsolatos álláspontunkat nyilvánosságra hozni.

A VÉSZ olyan emberek szövetsége, akiket a legkülönbözőbb pártszimpátia, sőt pártelkötelezettség jellemez. Különös morális erőt ad Szövetségünknek, hogy tagjai egymásért, bajba jutott társaikért, áldozatos harcot is vállalva küzdenek, függetlenül attól, hogy ki milyen politikai nézeteket vall. Ez a morális erő nagy eredményekre tett képessé bennünket, mind konkrét ügyekben, mind közjogi küzdelmeinkben. Társadalmi küldetésünk változatlan, s korántsem tartunk harcunk végénél. Feladataink teljesítése érdekében mindenképpen szeretnénk megőrizni Szövetségünk egységét, elszántságát, morális erejét. Ezért Szövetségünk, mint szervezet, nem csatlakozhat egyetlen politikai párthoz sem, mert ez éket verhetne a tagok közé.

Ugyanakkor a VÉSZ közösségének van álláspontja a kialakult pártpolitikai helyzetről, s magánszemélyként bárki a Szövetség tagjai közül olyan politikai szerepet vállalhat, amilyet akar.

Álláspontunk szerint minden két-párti váltóhatalom idegen a magyar társadalom hagyományaitól, lelkületétől, és ezért Magyarországon életképtelen. Semmit nem támogatunk, ami ebbe az irányba vinné el a választásokat.

Kétségtelen, hogy a jobboldal, a valós politikai szimpátiák arányaihoz képest túl van reprezentálva. Ennek két döntő oka van. Egyrészt az előző ciklusok bűnös politikája, másrészt az, hogy bizonyos nagy társadalmi rétegek képviselete hiányzik. Beteggé teszi politikai közéletünket a kisgazda társadalom és az igazi baloldal képviseletének hiánya.

Csak a legönzőbb, legszűkebb látókörű politikus és párt hiheti azt, hogy számára előnyös a kisgazda társadalom kiszorítása. Valójában ez politikai öngyilkosság, mert a kisgazda réteg hosszú távon meghatározó alkotóeleme kell hogy legyen az egészségesen fejlődő magyar társadalmi-gazdasági életnek. Az, ami most történik: a kisgazda társadalom megfosztása létalapjaitól, spekulánsok tömeges rátelepedése a „földüzletre”, ezzel egyidejűleg az igazi földműves réteg sorvasztása, - mindez összefügg a kisgazda társadalom politikai képviseletének hiányával. Ez a folyamat az egész magyar társadalom életerejének hanyatlását eredményezi, mert a mezőgazdaság átállítása a földműves családok által megművelt gazdaságok rendszeréről az óriásbirtokok nagyüzemi rendszerére, kihúzza a talajt Magyarország fenntartható gazdasági önállóssága és társadalmi tartóképessége alól.
Sajnos azonban egyelőre semmilyen életképesnek minősíthető kezdeményezés nem tapasztalható a kisgazda társadalom politikai képviseletének helyreállítására. Egy ilyen kezdeményezést Szövetségünk szívvel-lélekkel támogatna.

Jelenleg hiányzik az igazi baloldal képviselete is, amely pedig elengedhetetlen feltétele lenne az egészséges politikai közéletnek.
A most baloldalinak kikiáltott, és a sajtóban így sztárolt pártoknak semmi közük nincs az igazi baloldalhoz.
Az MSZP - Együtt-PM - Demokratikus Koalíció társulat történetében, megnyilatkozásaiban egy világjelenség magyar színpadi változatát figyelhetjük meg. Ennek lényege, hogy a neoliberális erők, magukban életképtelenek lévén, parazitaként ráfűződnek a baloldalra, befolyásuk alá vonják a baloldal pártjait, kiiktatják belőlük a baloldaliság történelmi törekvéseit és értékeit, majd magukat kiáltatják ki a befolyásuk alatt álló sajtóval „a” baloldalnak, s megkísérlik „baloldaliként” eladni a neoliberális ordas-kapitalizmus embertelen programját.
A neoliberalizmus történelmi bűne, hogy a szabadságeszmét kiterjesztette a pénzhatalom, a tőkeérdekeltségek területére, ahol a szabadság princípiumának semmi keresnivalója nincs. A pénzhatalmat korlátozni, fegyelmezni kell, kézben kell tartani, hogy a pénz- és hitelműködés az ember és társadalom céljait szolgálja. Ezzel szemben, a neoliberális politikai befolyás eredményeként ma a pénzhatalom, a tőkeérdekeltségek szabadon azt tehetnek emberekkel, csoportokkal, országokkal, amit csak akarnak.
Sok más országhoz hasonlóan a magyar társadalom is kimondta erről 2010-ben az ítéletét. Világossá kell tenni, hogy ezek a megsemmisült erők akarnak visszaszivárogni a „baloldaliság” leple alatt.

Össztársadalmi érdek, hogy a Parlament baloldalán az igazi baloldal foglaljon helyet, ne pedig a neoliberális ál-baloldal. Lehetőségeink szerint mindent meg fogunk tenni, hogy erre ráébredjen a magyar politikai közvélemény. Éppen ezért örömmel látjuk, hogy a közélet berkeiben biztató mozgás érzékelhető az igazi baloldal politikai-közéleti regenerációja érdekében. Ezt a folyamatot támogatjuk. Jelezzük, hogy az egyik megkeresés éppen ebből az irányból történt, amelyet megtisztelőnek éreztünk. A VÉSZ tagjainak ezzel kapcsolatos esetleges konkrét szerepvállalásairól tájékoztatni fogjuk a közvéleményt.

Nagyon reméljük, hogy előbb-utóbb a kisgazda társadalom képviselete is helyreáll a politikai-képviseleti intézményekben, mert ez is össztársadalmi érdek lenne.

Azt is szeretnénk leszögezni, hogy sem a VÉSZ, sem egyes tagjai nem kívánnak semmilyen kormányellenes propagandához csatlakozni. Minden kritikánkkal együtt is látjuk és elismerjük a kormány sokféle érdemét. Nem felejtkezhetünk meg a minket elemi módon érintő lánctartozások megakadályozása érdekében az utóbbi másfél évben hozott törvények, kormányrendeletek mögötti kiváló kormányzati teljesítményről sem.

A politikai közéletet nem úgy fogjuk fel, mint riválisok kiszorítósdi játékának hadműveleti színterét, hanem úgy, mint a társadalom valós, egészséges képviseletének együttműködési lehetőségét. Ebben a szellemben szeretnénk segíteni a magyar politikai közélet tisztulását, gyógyulását, fejlődését.

Budapest, 2013. szeptember

A VÉSZ Elnöksége

 
LEHETSÉGES, HOGY MOLOTOV-KOKTÉLOS TÁMADÁS LESZ A HÉVÍZI MIRAGE HOTEL ÉS MÁS HUNGUESTHOTELS LÁNCHOZ TARTOZÓ SZÁLLODÁK ELLEN PDF Nyomtatás E-mail
Olvasóink értékelése: / 4
ElégtelenKitűnő 
Írta: VÉSZ Akcióparancsnokság   
2013. augusztus 08. csütörtök, 15:01

A VÉSZ Közleménye az erőszak elszabadulása ellen

A VÉSZ elnökét július első felében, Budapesten és Hévízen megszólította egy szervezettséget, elszántságot és tájékozottságot tanúsító, nem VÉSZ-tagokból álló csoport. Augusztus közepétől kezdve molotov-koktélos támadásokat helyeztek kilátásba a hévízi Mirage Hotel és több más, feltehetően a HunguestHotels szállodalánchoz tartozó hotel ellen, Hévízen és másutt. Azt is kifejezték, hogy akciójuk a VÉSZ fellépéséhez kapcsolódik.
(Mint ismeretes, a VÉSZ több akciót és demonstrációt hajtott végre, mert a Mirage Hotel építtetői nem fizették ki az épület vasbeton-szerkezet építés és falazások kivitelezőjét, a Csiszár Vállalkozást. Bár még a munka műszaki átadás-átvétele, a munkaterület visszaadása sem történt meg, s az építtető nem rendelkezett a szerkezetépítés legfontosabb minőségi és megfelelőségi dokumentumaival sem, a hévízi Önkormányzat mégis kiadta a használatbavételi engedélyt.)

A VÉSZ július 22.-én bejelentést tett a fenyegetésről a rendőrségnek.

Nem tudhatjuk, képesek leszünk-e lebeszélni e csoportot a támadásról, de mindent meg kell tennünk, hogy megakadályozzuk a katasztrófát.

Tény, hogy semmilyen eredményről nem tudunk beszámolni, azt követően sem, hogy Papp Gábor, Hévíz polgármestere megígérte segítségét a VÉSZ elnökének.
A Leisztinger Tamás – Hülvely István – Rizó Mihály üzleti érdekcsoport, hátterében a Fakli István – Tukacs László – Kovács József kis manipulátoroknak, ugyanazzal a cinizmussal szemléli a Mirage Hotelt megépítő Csiszár Vállalkozás munkájának ki nem fizetését, a becsületes, teljesítő cég tönkremenetelét, mint ahogy idáig.
Tény, hogy Hévíz Önkormányzata éppúgy, mint a Zala Megyei Rendőrfőkapitányság, a jelek szerint, a rablók oldalára állt, s nem hogy a megoldást segítenék, de folytonosan azon törik a fejüket, hogyan lehet az áldozatokat még jobban tönkretenni, hogyan lehet eljárásokat indítani ellenük és az őket védő VÉSZ ellen. A rablók ellen ugyanakkor egy lépést sem tesznek.
Az is tény, hogy a VÉSZ dolgozik annak a fellépésnek előkészítésén, amelyik már célirányosan ez ellen az üzleti érdekcsoport ellen fog irányulni.

Mindez igaz, mégsem engedhető meg erőszakos cselekmény, legfőképpen azért, mert elfogadhatatlan, hogy ÁRTATLAN ÁLDOZATAI LEGYENEK egy akármennyire súlyos, de mégis csupán érdekvédelmi konfliktusnak.

A VÉSZ küzdelmei során soha egy csepp vér sem folyt, pedig nem akármilyen harci helyzetekben voltak már akciócsapataink. Akár a félbűnözői körökből verbuvált, kigyúrt kilakoltató kommandók elkergetéséről, akár a jussukat követelő vállalkozókat gengszterbandákkal fenyegető spekulánsok elleni akciókról volt szó, mindig megőriztük az erőszakmentességet, s mindig csak a legszükségesebb mértékben alkalmaztunk erőt. Nagyfokú társadalmi támogatottságunk egyik legfőbb összetevője éppen az, hogy erőszakmentesen tevékenykedünk.

Kérjük tehát azokat az embereket, akik együttérzéssel szemlélik küzdelmünket, de olyan útra lépnének, amely számunkra elfogadhatatlan: ne tegyenek semmi olyat, amivel ártatlan embereket veszélyeztethetnek. A VÉSZ folytatja érdekvédelmi harcát, de az erőszakmentességnek meg kell maradnia. Megértjük, hogy sok emberben robbanással fenyegető feszültségek gyűltek föl, de bármilyen tragédia történne, Szövetségünkhöz kötné a társadalom, s ez nekünk, de egyben az érdekvédelem ügyének is rengeteget ártana. Higyjék el, teljes erővel folytatni fogjuk ezt a küzdelmet, s nem fogjuk engedni, hogy „leüljön” az ügy.
Ehhez azonban a társadalmi békét, és az igazságossággal kapcsolatos egyetértést meg kell őriznünk! Hiszen minden jó szándékú ember összefogása szükséges, hogy egyszer s mindenkorra száműzhessük hazánkból a rabló spekuláció, a lelketlen kufárság szellemét. Ez az összefogás és egyetértés rendülne meg, ha áldozatokat követelő erőszak történne.

Senki ne higyje, hogy erőszakmentességünk menedék lesz a bűnbandának! Meg fogjuk találni azokat a módszereket, amelyekkel rémálommá válik majd az üzleti életük, s mindezt addig folytatjuk, amíg belátják, hogy sokkal jobb kifizetni a becsületes munka ellenértékét, mint rafinált trükközéssel jogvitának álcázni a közönséges csalást, rablást, sikkasztást.

Ebben legjobban akkor segítenek minket, ha nem történik jóvátehetetlen fejlemény.

Budapest, 2013. augusztus 8.

VÉSZ Akcióparancsnokság

 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

7. oldal / 22